Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Danique Kerkdijk: “Het is nog niet gespeeld”

Voor FC Twente staan er nog drie wedstrijden op het programma. Nog drie duels om alles te geven. Dat is het enige wat de ploeg van Tommy Stroot kan doen om in de buurt te komen van Ajax. Het gat met de Amsterdammers is namelijk vijf punten. Vrijdag wordt een bezoek gebracht aan de hoofdstad, waar het doel is de achterstand te verkleinen. Danique Kerkdijk denkt dat er is geleerd van de fouten en dat er nog een kleine kans is op de titel in de Eredivisie.

“Geluksgoals tellen ook”

Afgelopen vrijdag werd ook al tegen Ajax gespeeld. De koploper kwam voor een resultaat en kreeg dat. Het werd 1-1, een uitslag waar FC Twente niet veel mee kon. Danique Kerkdijk baalt dan ook van het scoreverloop. “Het wordt nu heel lastig. Ajax hoefde niet te winnen, maar zij hebben het maximale er uit gehaald. Wij speelden de eerste helft echt goed en komen dan ook verdiend op voorsprong. Na de rust scoren zij met misschien wel een geluksgoal, maar die telt ook. Wij konden het spel van de eerste helft niet meer laten zien en dan blijft het gelijk. Dat we hier niets mee op schieten is wel duidelijk. Ajax heeft duidelijk de beste papieren voor de titel, daar moeten we eerlijk in zijn. Toch moeten we vast blijven houden aan het feit dat het nog niet gespeeld is.”

“Zorgen dat het gat 2 punten wordt”

Dan moet het vrijdag in de uitwedstrijd tegen Ajax wel gebeuren. Dat besef is er bij Danique Kerkdijk maar al te goed. “Ajax zal wederom met een gelijkspel blij zijn, dan kan de titel hun praktisch bijna niet meer ontgaan. Het zal dan waarschijnlijk ook een moeizaam duel worden. We moeten er vol voor gaan en zorgen dat het gat twee punten wordt. We kunnen vertrouwen op een goede eerste helft en laten zien dat we een antwoord hebben na het gelijkspel van afgelopen vrijdag. We zullen laten zien wat we kunnen en vechten voor onze laatste kans.”

bron: FC Twente

Het bericht Danique Kerkdijk: “Het is nog niet gespeeld” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *