Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Groot voetbalfestival in Rotterdam voor start EK

In aanloop naar het EK 2017 dat op 16 juli begint vindt vandaag vrijdag 12 mei) in het stadion van Sparta Rotterdam een groot voetbalfestival plaats. Honderden jonge voetbalsters, trainers, ouders, bestuursleden en clubs maken op deze dag kennis met het damesvoetbal. Zij nemen deel aan diverse activiteiten en workshops. De komende weken staat er in Rotterdam veel te gebeuren om WEURO2017 en het vrouwenvoetbal onder de aandacht te brengen.

,,We verwachten honderden deelnemers,’’ zegt organisator Edwin de Koning. ,,Zij dompelen zich op de prachtige plek die Het Kasteel is helemaal onder in het vrouwenvoetbal, dat in onze regio sterk groeit. Het Voetbalfestival vormt zo de ideale opmaat naar het EK in juli. Rotterdam is speelstad en is daar trots op.’’

Het EK vrouwenvoetbal (WEURO2017) vindt plaats van 16 juli tot en met 6 augustus. Rotterdam is samen met Doetinchem, Breda, Tilburg, Deventer, Enschede en Utrecht gastheer. Op Het Kasteel worden vier groepswedstrijden en een kwartfinale gespeeld. Het Nederlands Elftal speelt op donderdag 20 juli in Rotterdam. Tijdens het Voetbalfestival staat een speciale WEURO-area helemaal in het teken van dit naderende EK. Hier kunnen deelnemers meedoen aan onder meer tafelvoetbal, gaten schieten en Keepie Uppie, het hooghouden van de bal. Journalisten worden van harte uitgenodigd om in aanloop naar WEURO 2017 reportages te maken van het Voetbalfestival op Het Kasteel.

Het Voetbalfestival begint om 17.15 uur met een welkomstwoord en eindigt om 21.45 met een afsluitende borrel. Tussen 18.30 en 19.45 wordt er actief gesport. Om 20.00 uur is ex-international Manon Melis te gast. Zij vertelt over haar loopbaan en beantwoordt vragen van de jonge voetbalsters.

Via deze link kunnen de meiden zich nog aanmelden: https://www.weuro2017inschrijven.nl/Rotterdam/

Het voetbalfestival wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam, de KNVB, Rotterdam Topsport, XerxesDZB en Sparta Rotterdam.

Het bericht Groot voetbalfestival in Rotterdam voor start EK verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *