Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Joy de Jong ontvangt gouden schoen

FC Berghuizen, FC Twente cup team, door naar finale en Joy de Jong ontvangt gouden schoen

Enkele meiden van FC Berghuizen vormen samen het FC Twente cup team dat op 10 mei deel nam aan de FC Twente cup. De FC Twente Cup is een initiatief van Stichting FC Twente, scoren in de wijk, waaraan teams uit de gehele regio meedoen.

Om zich te kwalificeren voor dit eindtoernooi moest het team genoeg punten hebben. Deze kon het team verdienen door buurtbijdragen, oefenwedstrijden en trainingen te doen.

De jongeren worden middels dit project gestimuleerd om zich op maatschappelijk gebied in te zetten. En dat deden deze meiden met overgave waardoor zij ruim 100 punten meer hebben vergaard dan nodig waren.

Het team speelde tijdens het toernooi, de FC Twente cup, tegen sterke tegenstanders en wist dankzij goed spel (ondanks zij normaal niet in teamverband uitkomen) als poulewinnaar de halve finale te bereiken. Ook deze werd gewonnen waardoor de meiden de finalewedstrijd donderdag 18 mei 2017 op de grasmat van de Grolsch Veste mogen spelen!

Een fantastisch ervaring die de meiden verdiend hebben dankzij uitstekend voetbal. Joy de Jong (2002) werd voor haar spel beloond met een gouden schoen welke symbool staat voor “beste speelster van het toernooi”. FC Berghuizen is trots op dit team en dit niet alleen van zowel de individuele prestatie als van het bereiken van de finale in de Grolsch Veste, maar ook zeker vanwege de maatschappelijke betrokkenheid die dit team heeft getoond!

 

Het bericht Joy de Jong ontvangt gouden schoen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *