Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Annemarie Postma: “Ze hebben allemaal een eigen verhaal”

Onder het genot van een aangename lentezon werd het gloednieuwe boek van Annemarie Postma genaamd ‘De Oranje Leeuwinnen’ gepresenteerd aan de buitenwereld. Een jaar lang volgde Postma de speelsters van het Nederlands elftal in aanloop naar het EK, dat deze zomer in Nederland zal plaatsvinden. Daags na de presentatie sprak Postma op sportpark De Toekomst over haar boek tegenover vrouwenvoetbalnieuws.nl.

De timing kan haast niet beter. Een kleine tien weken voordat het EK van start gaat, worden de vers gedrukte exemplaren van het eerste boek van Annemarie Postma afgeleverd. “Het boek bestaat uit allemaal portretten over de speelsters die nu in het Nederlands elftal spelen,” vertelt Postma. “De portretten heb ik gecombineerd met hoofdstukken die een beeld geven van de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal gedurende de afgelopen tien jaar”

Van Liverpool tot München. De internationals van Oranje hebben zich de afgelopen jaren verspreidt over Europa. Ondanks dat het vrouwenvoetbal in Nederland in de lift zit, krijgen de speelsters echter nog niet de aandacht die ze verdienen. “Met dit boek hoop ik de speelsters een gezicht te geven. Als je vraagt: Ken jij iemand uit het Nederlands elftal? Dan kent men vaak niemand of alleen Vivianne Miedema. Mijn doel is om meer bekendheid te geven aan het vrouwenvoetbal en te laten zien hoe hard de speelsters vechten om uit te kunnen komen op het hoogste niveau. Ze hebben allemaal een eigen verhaal en geschiedenis.”

De introductie van ‘De Oranje Leeuwinnen’ is een verrijking voor het Nederlandse boekenlandschap, dat tot op heden gesierd wordt door slechts enkele boeken over het vrouwenvoetbal. Dankzij de geschreven spelersportretten heeft Postma in ieder geval alweer enkele nieuwe verhalen in gedachten. “Het lijkt mij ontzettend leuk om meer boeken te schrijven. Dit was echter wel een grote klus en daarom ga ik eerst lekker het EK volgen.”

Wil jij een gloednieuw exemplaar van het boek ‘De Oranje Leeuwinnen’ winnen? Ga dan naar onze Facebook pagina voor meer informatie en doe mee!

Het bericht Annemarie Postma: “Ze hebben allemaal een eigen verhaal” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *