Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Ingezonden: RVVH VR1 begint na-competitie met een gelijkspel

In de eerste wedstrijd van de na-competitie slaagden de vrouwen van Abdalla er niet in om de vrouwen van SteDoCo uit Hoornaar te verslaan en moesten daarom genoegen nemen met een gelijkspel. Pech drie keer tegen de lat en het missen van enkele enorme kansen waren hier debet aan. In opnieuw een matige wedstrijd werd hierdoor met moeite een gelijkspel afgedwongen. Er had echter veel meer ingezeten, maar de oude wet, als jij ze niet maakt, doet een ander het wel, zo geschiedde het vandaag opnieuw. Het eveneens matige SteDoCo had aan 1 kans genoeg om te scoren. Gelukkig was achterhoede het RVVH speelster Danielle Noordermeer die met een strak schot de meer dan verdiende gelijkmaker kon scoren 1-1 (1-0).

Met enorme wilskracht traden de dames uit Hoornaar de vrouwen van RVVH tegemoet, de lange bal werd veelvuldig gehanteerd, het handelsmerk van dit team. Ondanks waarschuwingen van trainer Abdalla werden deze ballen nauwelijks onderbroken. De eerste enorme kans was voor de Ridderkerkse vrouwen. In de 10e minuut mochten zij een corner nemen. Deze werd goed voorgegeven maar ondanks een drietal Ridderkerkse pogingen was er niemand die zijn juiste voet tegen de bal zette.

In de 17e minuut mocht Wendy Mulder een cornerbal nemen, helaas raakte zij alleen de lat. In de 20e minuut kreeg na een goedlopende aanval Shayenne Ledes een vrije doorgang richting SteDoCo keepster maar wist helaas niet de bal langs haar heen te krijgen. In de 27e minuut balverlies op het middenveld van Hercules, de bal werd door SteDoCo doorgespeeld op de vrij gekomen rechtsbuiten en deze passeerde keepster Beau Suurland met een lob. Een ouderwetse counter dus. 1-0. RVVH ging door met het missen van kansen, terwijl de vrouwen uit Hoornaar op de counter loerden. In de 37e minuut schoot Wendy Mulder met een mooi schot de bal over de SteDoCo keepster, maar opnieuw was de lat haar tegenstandster, eigenlijk om moedeloos van de worden. Zo ging de eerste helft voorbij en na 45 minuten gaf de scheidsrechter het sein voor pauze aan. Met een eigenlijk niet verdiende ruststand 1-0. Het Hoornaarse doelpunt was het enige wapenfeit van SteDoCo.

De tweede helft was 4 minuten oud toen er opnieuw een RVVH kans werd gemist. Op de tribune werd men er moedeloos van. Een koninkrijk voor een schutter, terwijl de SteDoCo dames zich nog meer op de de counter gingen toeleggen. Maar eindelijk kregen de Hercules vrouwen loon naar werken. In de 54e minuut opnieuw een Ridderkerkse corner, Wendy zette de bal voor, de bal werd afgeslagen, maar belandde voor de voeten van achterhoede speelster Danielle Noordermeer en deze wist uiteindelijk met een strak schot de zeer verdiende gelijkmaker te produceren 1-1. In de 65e minuut wisselde Abdalla, Yentl van Goch voor Lisanne van Gelder. Alhoewel deze in de 73e minuut opnieuw de lat boven de al geslagen keepster van Stedoco teisterde, maar verder deze kon ook niet haar stempel nog op de wedstrijd drukken, dat gold ook van Iris Zoon die Wendy Mulder verving. Daarna barstte de hemel open en stroomde de regen met bakken uit de lucht. Tenslotte werd ook Janine Hoek nog gewisseld voor Yara van der Veen toen was echter de wedstrijd al gespeeld. Jammer voor de vrouwen van Abdalla dat zij geen schutter in hun midden hebben. Maar a.s. zaterdag is er opnieuw een kans om van de dames SteDoCo te winnen, wanneer er thuis wordt gespeeld op het eigen vertrouwde sportpark.

De winnaar van deze wedstrijd speelt tegen de winnaar van het tweeluik Fortuna Wormerveer – SSS welke wedstrijd vandaag in een 2 – 1 zege voor Fortuna eindigde.

Opstelling; Beau Suurland, Alyssa Dijkstra, Esmeralda van den Heerik, Danielle Noordermeer, Marielle Agatowski, Nikki de Roest, Manuela Grootenboer, Shayenne Ledes, Yentl van Goch, (Lisanne van Gelder), Jaline Hoek, (Yara van der Veen), Wendy Mulder, (Iris Zoon).

Het bericht Ingezonden: RVVH VR1 begint na-competitie met een gelijkspel verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *