Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

BREAKING: Geen EK voor Tessel Middag!

Tessel Middag (Manchester City) heeft in de competitiewedstrijd van zondag 7 mei tegen Reading FC een knieblessure opgelopen. Onderzoek heeft uitgewezen dat Middag schade heeft aan haar kruisband. Dit betekent dat de 44-voudige international komende zomer niet inzetbaar is bij het EK in Nederland.

Ik ben hier kapot van en kan het nauwelijks bevatten

Tessel Middag was verrast door het nieuws van de doktoren: “Ik ben hier kapot van en kan het nauwelijks bevatten. Ik voelde wel lichte pijn in mijn knie, maar had nooit gedacht dat de uitslag van het onderzoek zou uitwijzen dat mijn EK-droom voorbij is. Ik kan niks anders doen dan mij de komende maanden te gaan richten op herstel. Ik hoop dat het team een fantastische prestatie neer gaat zetten op ons EK in eigen land.”

Aderlating

Bondscoach Sarina Wiegman ziet een ervaren kracht wegvallen: “Het is een ontzettende domper, allereerst voor Tessel zelf, die zich de afgelopen periode fantastisch heeft ontwikkeld. Daarnaast is het ook voor het team een aderlating, Tessel maakt al een aantal jaren deel uit van het nationale elftal en is van grote waarde voor Oranje.”

Het Nederlands elftal is in voorbereiding op het Europees kampioenschap dat van 16 juli tot en met 6 augustus 2017 plaatsvindt in Nederland. De Oranjevrouwen nemen het in poule A van dit Europese eindtoernooi op tegen Noorwegen, Denemarken en België.

bron: KNVB

Het bericht BREAKING: Geen EK voor Tessel Middag! verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *