Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Overzicht van Nederlandse speelsters in het buitenland

Frankrijk

In Frankrijk verloor PSG (Loes Geurts) de kraker van Olympique Lyonnais met 3-0 in de Franse competitie. Doordat Montpellier, de ploeg van Anouk Dekker, wel wist te winnen, neemt die ploeg de tweede plaats over en dat geeft recht tot deelname aan de Champions League. Dekker deed dit weekend niet mee, maar zag haar team wel met 10-0 winnen van Sovaux. Er is nog één speelronde te gaan en het verschil tussen Montpellier en PSG is 4 punten.

Zweden

Linköpings FC, de club van de herstellende Renée Slegers, speelde pas maandagavond KIF Örebro, maar wist wel met 1-4 te winnen. Namens Djurgårdenin was Sheila van den Bulk wederom trefzeker in de thuiswedstrijd tegen Kristianstad. Van den Bulk opende in de 22e minuut de score. FC Rosengård ging met Lieke Martens op bezoek bij Hammarby. Die wedstrijd ging echter verloren, 1-0.

Noorwegen

Marije Brummel verloor met haar Sandviken (Noorwegen) van Valerenga. In de uitwedstrijd in het Vallhall Arena te Oslo ging het vier minuten voor tijd mis.

Duitsland

Ook in Duitsland geeft een tweede plaats recht op plaatsing voor de UWCL. FC Bayern München moest het vandaag dan ook tegen concurrent Turbine Potsdam laten zien. Laatstgenoemde werd met 0-4 opzij gezet. Vivianne Miedema bracht de 0-4 op het scorebord. In de laatste competitiewedstrijd heeft Bayern München aan één punt genoeg.

VfL Wolfsburg kroonde zich afgelopen weekend tot de nieuwe kampioen, ondanks dat de ploeg verloor. Verder speelde Jackie Groenen een thuiswedstrijd tegen Hoffenheim, maar de middenveldster ging met 1-3 onderuit. Borussia Mönchengladbach, de club van Kelly Simons, Kelsey Geraedts en Liv Aerts, speelde tegen Duisburg. Geraerdts was afgelopen week nog in Tsjechië op het EK actief met Oranje O17, dat in de halve finale verloor van Spanje. Ondanks dat Borussia Mönchengladbach na de 0-1 snel weer terug in de wedstrijd kwam, verloor de ploeg met 1-3. USV Jena speelde met Claudia van den Heiligenberg ook thuis tegen – in dit geval – sc Sand en ging met 0-3 onderuit.

Engeland

In Engeland gaat de competitie woensdagavond verder met o.a. Liverpool (Shanice van der Sanden) tegen Sunderland (Domnique Bruinenberg). Reading FC, met Mandy van den Berg in de selectie. speelt uit tegen Yeovil Town. En het trio van Arsenal (Van Veenendaal, Janssen en Van de Donk) speelt de kraker tegen Chelsea.

Het bericht Overzicht van Nederlandse speelsters in het buitenland verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overzicht van Nederlandse speelsters in het buitenland

Frankrijk

In Frankrijk verloor PSG (Loes Geurts) de kraker van Olympique Lyonnais met 3-0 in de Franse competitie. Doordat Montpellier, de ploeg van Anouk Dekker, wel wist te winnen, neemt die ploeg de tweede plaats over en dat geeft recht tot deelname aan de Champions League. Dekker deed dit weekend niet mee, maar zag haar team wel met 10-0 winnen van Sovaux. Er is nog één speelronde te gaan en het verschil tussen Montpellier en PSG is 4 punten.

Zweden

Linköpings FC, de club van de herstellende Renée Slegers, speelde pas maandagavond KIF Örebro, maar wist wel met 1-4 te winnen. Namens Djurgårdenin was Sheila van den Bulk wederom trefzeker in de thuiswedstrijd tegen Kristianstad. Van den Bulk opende in de 22e minuut de score. FC Rosengård ging met Lieke Martens op bezoek bij Hammarby. Die wedstrijd ging echter verloren, 1-0.

Noorwegen

Marije Brummel verloor met haar Sandviken (Noorwegen) van Valerenga. In de uitwedstrijd in het Vallhall Arena te Oslo ging het vier minuten voor tijd mis.

Duitsland

Ook in Duitsland geeft een tweede plaats recht op plaatsing voor de UWCL. FC Bayern München moest het vandaag dan ook tegen concurrent Turbine Potsdam laten zien. Laatstgenoemde werd met 0-4 opzij gezet. Vivianne Miedema bracht de 0-4 op het scorebord. In de laatste competitiewedstrijd heeft Bayern München aan één punt genoeg.

VfL Wolfsburg kroonde zich afgelopen weekend tot de nieuwe kampioen, ondanks dat de ploeg verloor. Verder speelde Jackie Groenen een thuiswedstrijd tegen Hoffenheim, maar de middenveldster ging met 1-3 onderuit. Borussia Mönchengladbach, de club van Kelly Simons, Kelsey Geraedts en Liv Aerts, speelde tegen Duisburg. Geraerdts was afgelopen week nog in Tsjechië op het EK actief met Oranje O17, dat in de halve finale verloor van Spanje. Ondanks dat Borussia Mönchengladbach na de 0-1 snel weer terug in de wedstrijd kwam, verloor de ploeg met 1-3. USV Jena speelde met Claudia van den Heiligenberg ook thuis tegen – in dit geval – sc Sand en ging met 0-3 onderuit.

Engeland

In Engeland gaat de competitie woensdagavond verder met o.a. Liverpool (Shanice van der Sanden) tegen Sunderland (Domnique Bruinenberg). Reading FC, met Mandy van den Berg in de selectie. speelt uit tegen Yeovil Town. En het trio van Arsenal (Van Veenendaal, Janssen en Van de Donk) speelt de kraker tegen Chelsea.

Het bericht Overzicht van Nederlandse speelsters in het buitenland verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *