Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Pieëte geniet: “Het is leuk dat iedereen bij de club zo meeleeft”

Ajax speelster Marlous Pieëte deelt eens per maand haar ervaringen en die van haar team op de clubsite van Ajax. Dit keer kijkt ze vooruit naar het kampioensduel, vrijdag op de Toekomst, en legt ze uit waarom ze stopt bij Ajax.

Nadat er afgelopen vrijdag tegen FC Twente met 1-1 werd gelijkgespeeld, wacht Ajax nog altijd op het kampioenschap. Deze speelronde heeft de club uit Amsterdam tegen ADO Den Haag aan één punt genoeg om kampioen te worden. ‘Hoewel we heel veel zin in de wedstrijd hebben en er echt naar toe leven, gaan we niets anders dan anders doen,” vertelt Pieëte. “Dit is dus weer een normale week voor ons. ADO zal echter net als altijd voor de winst gaan. Natuurlijk zal het voor hun anders zijn, want zij spelen nergens meer voor. Maar ze zullen het wel leuk vinden om een mogelijk kampioensfeestje te verpesten. Dus we kunnen ons opladen voor een pittige wedstrijd.”

“Edwin van der Sar kwam maandag nog langs om ons op scherp te zetten. Hij zei dat we best tevreden mogen zijn met die 1-1 tegen Twente en dat we ze op afstand hebben weten te houden. Maar hij zei ook dat het tegen ADO niet ‘zomaar gedaan is’, dat we maar aan die wedstrijd van de mannen bij De Graafschap moeten denken. Het is leuk dat iedereen bij de club zo meeleeft en oprecht geïnteresseerd is in de Ajax Vrouwen.”

Pieëte maakte recentelijk bekend dat ze bezig is aan haar laatste seizoen in het shirt van Ajax. “Nu ben ik volop bezig met het kampioenschap en daarna de bekerfinale. Ik heb het bij FC Twente meegemaakt, daar ging ik ook na jaren weg. Ik sta daar nuchter in. Onder andere Anouk Hoogendijk en Daphne Koster stoppen ook. Kunnen we het gevoel delen. Voor mij is het goed zo. Straks, na het seizoen, ga ik beslissingen nemen over mijn toekomst. Mijn zaakwaarnemer is nu voor mij aan het kijken. Zij heeft gesprekken met clubs en trainers. Ik ben echt blij dat ik haar heb. Hoef ik daar niet aan te denken. Kan ik me volledig focussen op het kampioenschap en de beker.”

Fotograaf: Nienke van der Tak

Het bericht Pieëte geniet: “Het is leuk dat iedereen bij de club zo meeleeft” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *