Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

“Al heel jong was ik altijd op straat een balletje aan het trappen”

De Delftse Victoria Pelova (17) speelt sinds dit seizoen bij ADO Den Haag, nadat ze vanaf haar zesde jaar bij de selectie van de jongens van Concordia speelde. Alsof dat nog niet genoeg was werd ze ook nog eens geselecteerd voor Oranje Onder 19, dat zich onlangs met Victoria in de basis plaatste voor de EK aankomende zomer in Noord-Ierland.

De vwo-leerling van het Stanislascollege Westplantsoen zit op dit moment middenin de eindexamens. “Dit is wel een pittig jaar zo met de examens, je moet echt heel goed plannen”, vertelt ze. Gelukkig staat ze er goed voor en heeft haar vervolgstudie ook al uitgekozen: “Ik ga technische wiskunde doen aan de TU in Delft. Ik heb geluk dat de studie van mijn keuze dichtbij huis is en ze hebben daar veel ervaring met topsporters, dus ik heb er alle vertrouwen in dat het te combineren is.”

De vrouwen van ADO trainen elke dag van vier uur ’s middag tot acht uur ’s avonds, op vrijdagavond zijn de wedstrijden. Victoria: “Ik heb wel een rijbewijs, maar mag nog niet alleen rijden, dus ik ga met het ov. Volgend jaar ga ik lekker met de auto, dat scheelt veel tijd.” In het weekend gaat ze vaak bij haar oude team van Concordia kijken. Victoria: “Dat zijn echt mijn maatjes, daar ben ik groot geworden. Ik vind het verenigingsleven, zoals we dat in Nederland hebben, geweldig. Het was altijd een soort tweede thuis.” Ze gaat zelfs nog mee als begeleiding op het jeugdkamp. Dat ze het enige meisje tussen de jongens was, is nooit een probleem geweest. “Ik heb er altijd bij gehoord, ik werd nooit anders behandeld. Alleen misschien door tegenstanders die me onderschatten. In mijn eigen team was ik één van hen”, vertelt ze.

Op straat een balletje trappen

Stil zitten is er niet bij voor de voetbalster. Tot vorig jaar heeft ze er zelfs nog bij getennist. Daar is ze nu wel mee gestopt. “Dat was óók leuk, maar voetbal is altijd nummer één geweest”, vertelt ze. “Al heel jong was ik altijd op straat een balletje aan het trappen.” Drie jaar geleden werd Victoria eigenlijk al gescout door ADO, sindsdien trainde ze één keer per week mee met Jong ADO Vrouwen en zijn ze haar blijven volgen. Dit seizoen was een mooi moment voor de overstap en kon ze gelijk bij de senioren beginnen. Victoria: “Ik heb het hier erg naar mijn zin. Het is super om met allemaal gelijkgezinden te zijn; mensen voor wie de sport op nummer één staat en om samen naar een wedstrijd toe te leven.”

Victoria tekende onlangs een contract tot juni 2019. Kees Punt, voorzitter ADO Den Haag Vrouwenvoetbal: “We zijn erg blij dat Victoria voor zo’n lange periode heeft bijgetekend, ze is een absoluut toptalent en past goed in ons beleid: talentvolle jonge speelsters uit de eigen regio klaarstomen voor de top.”

bron: Delftse Post

Het bericht “Al heel jong was ik altijd op straat een balletje aan het trappen” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *