Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Heemskerk: “We kunnen het Ajax erg lastig maken”

ADO Den Haag reist vandaag af naar Amsterdam voor de confrontatie tegen Ajax, dat nog maar één punt nodig heeft om voor het eerst in de geschiedenis van de club kampioen te worden. De ploeg van Arend Regeer zal er in ieder geval alles aan doen om het kampioensfeest van Ajax nog een week uit te stellen. Aanvoerster Hélène Heemskerk blikt vooruit op de wedstrijd.

Heemskerk wist zich met haar club al vroegtijdig te plaatsen voor de play-offs. Daarmee werd een van de doelstellingen dit seizoen behaald. Vorige week werd er echter tegen PSV pas voor het eerst gewonnen (2-1) in de ­kampioenspoule. “We spelen in de play-offs alleen maar tegen topploegen waar we iedere wedstrijd weer van leren. En daarom gaan we er ook alles aan doen om voor nu het hoogst haalbare, die derde plaats, veilig te stellen,” vertelt Heemskerk.

“De wedstrijden tegen Ajax zijn altijd erg spannende wedstrijden. Voetbaltechnisch gezien is Ajax verder dan wij, maar we kunnen het hen op basis van strijd en passie erg lastig maken. Vorig jaar hebben we ook tot de laatste wedstrijd van het seizoen gewacht om ze te verslaan, misschien doen we dat dit jaar wel weer!”

Het bericht Heemskerk: “We kunnen het Ajax erg lastig maken” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *