Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Samenvatting: Duitsland O15 – Oranje O15 (2-1)

Oranje O15 heeft afgelopen woensdag in het Duitse Spelle een nederlaag moeten incasseren. De ploeg van ad-interim André Koolhof was niet opgewassen tegen Duitsland en verloor met 2-1.

“Duitsland is natuurlijk een topland en ze speelden geraffineerder en volwassener dan wij. Ze waren beter”, aldus Koolhof. Duitsland was bij voetbalvereniging SC Spelle-Venhaus 1946 e.V dan ook het land dat gedegener uit de startblokken kwam. Onder druk voetbalde de ploeg stoïcijns door, terwijl Onder 15 van de felle Duitsers onrustig ging spelen en onzuivere passes afleverde. De openingstreffer was dan ook van de Oosterburen. Na negen minuten maakte de Duitse formatie 1-0 na een goede pass door het centrum en een goed uitgespeelde aanval.

Abali had 1-1 op de voet

Duitsland bleef de betere ploeg, maar Nederland kreeg desondanks wat kansen. Zo ging Liham Abali alleen op de Duitse keeper af, maar de aanvaller miste. In plaats daarvan viel de 2-0 op een ongelukkig moment en op ongelukkige wijze.

De bal schoot in blessuretijd van de eerste helft na een kluts recht omhoog, waarna de verdediging wegstapte om de bal aan keeper Claire Dinkla te laten. De sluitpost moest -verblind door de zon- echter passen. “Ze zei na afloop dat ze echt helemaal niks zag. Zonde en een klungelige goal zo vlak voor rust. Maar Duitsland had de overhand. Het kan natuurlijk niet, maar het leek net alsof ze meer ervaring hadden. Ze hielden het groot in de opbouw waardoor wij veel moesten lopen. Dat deden ze goed”, aldus Koolhof, die de honneurs waarnam voor Marleen Wissink, wiens schema van Speelsters onder 17 dat van Onder 15 doorkruiste.

Knal Stiekema succesvol

“Ik heb de opdracht gegeven de tweede helft aanvallender te gaan spelen. We moesten meer druk naar voren geven”, aldus Koolhof, die Anna Hightower als nummer tien vlak achter de in de spits geposteerde Dana Foederer liet spelen. Het opportunistische spel leverde een beter Nederland en ook weer kansen op. Abali kwam opnieuw alleen voor de keeper, maar de aansluitingstreffer kwam uiteindelijk op naam van Iris Stiekema. De speelster van Emmen nam de bal na een afgeslagen voorzet van Abali in één keer op haar slof en schoot binnen.

“Het was een goede wedstrijd van de meiden en ze hebben goed weerstand geboden. Ze mogen alleen nog met wat meer durf spelen. Anders loop je bij dit soort landen steeds overal achteraan”, aldus Koolhof, die desondanks vond dat de ploeg een prima oefenstage had gehad. Ook volgt nog een stage met een interland tegen België. Eind april won de formatie met 6-0 van Ierland.

Het bericht Samenvatting: Duitsland O15 – Oranje O15 (2-1) verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *