Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Vrouwelijke scheidsrechters fluiten op termijn in de Eredivisie

Als het aan Kevin Blom ligt, fluiten er op termijn vrouwelijke scheidsrechters in de Eredivisie. “Een droom die te realiseren moet zijn,” aldus Blom, die talentvolle scheidsrechters begeleidt. “Shona Shukrula heeft al gefloten in de Derde divisie. Ik hoop dat ze nog meer stappen gaat maken.”

Daarnaast is Nicolet Bakker komende zomer de eerste Nederlandse vrouwelijke assistent-scheidsrechter op het EK. De (assistent-)scheidsrechters worden op de KNVB Campus in Zeist klaargestoomd voor het Europese eindtoernooi.

“Ik heb heel hard gewerkt voor dit doel. Ik ben onwijs excited. Toen ik tien jaar geleden begon als international was er nog niemand. Nu zijn er wel een aantal meiden die in de toekomst op dit niveau actief kunnen zijn. Maar het is nog lang niet genoeg,” vertelt Bakker.

Er is dus nog genoeg werk aan de winkel. Nu er een concrete doelstelling is uitgesproken, kan er echter wel worden toegewerkt naar hét moment waar veel vrouwelijke (assistent-)scheidsrechters op zullen hebben gewacht: fluiten in de Eredivisie.

Het bericht Vrouwelijke scheidsrechters fluiten op termijn in de Eredivisie verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *