Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

PRIMEUR: Voetbal is beter voor je gezondheid dan andere sporten

Een studie heeft uitgevonden dat voetbal een grotere positieve invloed kan hebben op het zelfvertrouwen van tienermeisjes dan andere populaire sporten

Het is officieel! Voetbal is beter voor je gezondheid dan andere sporten. Een nieuwe studie, met behulp van meer dan 4.000 meisjes en jonge vrouwen van 13 jaar en ouder, kwam tot de conclusie dat voetbal een grotere positieve invloed kan hebben op het zelfvertrouwen van tienermeisjes van andere populaire sporten.

Het onderzoek, uitgevoerd door de UEFA en een elite groep specialisten, was gericht op onderzoek naar het effect dat voetbal heeft op de psychologische en emotionele toestand van meisjes en jonge vrouwen in Europa.

“Het doel van het onderzoeksproject was om meer te begrijpen over de relatie tussen het spelen van voetbal en het zijn in een positieve psychologische en emotionele toestand”, aldus het onderzoek.

Uit de verzamelde gegevens bleek dat de meiden en jonge vrouwen die een gebrek aan zelfvertrouwen overwinnen, minder bezorgd waren over wat anderen over hen denken en vertoonden meer vertrouwen als gevolg van hun deelname aan georganiseerd voetbal dan die van andere sporten.

“Deze studie toont aan dat meisjes die voetballen meer zelfvertrouwen hebben dan degenen die het spel niet spelen”, zei de vrouwelijke voetbaladviseur Nadine Kessier van de UEFA. “Gebasseerd op mijn ervaring, kan ik niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dat is wanneer je opgroeit.”

Op 1 juni lanceert de UEFA de campagne “Together #WePlayStrong”, die als doel heeft om van voetbal de grootste sport te maken voor meiden en vrouwen in Europa in 2022.

bron: goal.com

Het bericht PRIMEUR: Voetbal is beter voor je gezondheid dan andere sporten verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *