Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Drachtster Boys en vv Pernis vechten zich naar finale zaalvoetbal

Spanning, sensatie en sportiviteit waren de ingredienten van de laatste wedstrijden in de halve finales van het vrouwenzaalvoetbal.

Drachtster Boys won met strafschoppen na een bloedstollende strijd in tegen KTP Nieuw Roden. Voor volle oranje en blauwgekleurde tribunes wist Drachtster Boys de leiding te nemen door Esther van Toledo. Na de wissel kregen beide teams kansen maar was het Martine Kooiker die de gelijkmaker achter Teuny Bosma schoot.

Er was verlenging nodig om tot een winnaar te komen. In de eerste verlenging namen de bezoekers een voorsprong door Mariel Miedema die bij de 2e paal een corner binnenschoot. De spanning nam toe en dat kon je van de gezichten van de toeschouwers aflezen. Marian Meijer maakte vlak voor tijd de gelijkmaker.  Strafschoppen moesten de beslissing brengen Drachtster Boys deed dit beter en de finale plaats was bereikt.

In de andere finale wist vv Pernis /Barcelona Soccer Schools nipt te winnen van FC Gelre . De landskampioen nam voor de rust een 1-0 voorsprong.In de2e helft maakt de thuisploeg 2-0.

De Gelderse vrouwen komen terug door Angela van Rooy (FCG). De bezoekers proberen van alles maar ondanks grote kansen wordt het niet gelijk. De thuisploeg speelt volgende week, 26 mei a.s.,  de eerste wedstijd finale tegen Drachtster Boys in Drachten.

Fotografie: Tibbesma Fotografie
video: omrop Fryslan

Het bericht Drachtster Boys en vv Pernis vechten zich naar finale zaalvoetbal verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *