Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Os Lusitanos en Exstudiantes Zwolle promovendi Eredivisie zaal

In de promotiewedstrijden naar de eredivisie wonnen Os Lusitanos en Exstudiantes Zwolle hun laatste wedstrijd en promoveren naar de eredivisie.

De Amsterdammers speelden in Harkema (Fr) tegen de koploper vv Viod. De thuisclub opende de score in de eerste helft. De kampioen uit West 1 wist voor de rust niet op gelijke hoogte te komen. Na de wissel maakte Petra Verbeek (Os) gelijk. De thuisclub vocht voor wat het waard was. De bezoekers scoorden nog vier maal door Manon van de Boogaard, Gilanne Louwaars en Leonne Stentler (2).

Mazzel Stars had nog een heel kleine kans op promotie naar de eredivisie. Exstudiantes Zwolle moest winnen om de promotie naar de eredivisie te bewerkstelligen. Voor de rust nam de thuisclub een 1 – 0 voorsprong. Jorie Schepers en Ellen Marrisink zorgden voor een 1-2 voorsprong bij de wissel. Na de rust streden beide ploegen voor iedere meter. Het was Sanne Pluimers (Exst.) die met haar doelpunt de overwinning zeker stelde voor de ploeg uit Zwolle.

Os Lusitanos en Exstudiantes Zwolle spelen komend seizoen in de Eredivise door als 1e en 2e te eindigen in de promotiecompetitie. vv Viod en Mazzel Stars zullen volgend jaar weer strijden om de titel in Hoofdklasse.

 

# Team WD PNT DPT DPV DS
1 Os Lusitanos 3 6 13 6 7
2 Exstudiantes Zwolle 3 6 9 7 2
3 vv VIOD 3 6 7 8 -1
4 Mazzel Stars 3 0 3 11 -8

Het bericht Os Lusitanos en Exstudiantes Zwolle promovendi Eredivisie zaal verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *