Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

sv Kadoelen naar finale nacompetitie

In de nacompetitie tussen 1e klasse C en 2e klasse E en F stond in Delft de returnwedstrijd tussen vv SEP en sv Kadoelen op het programma. Omdat de Amsterdammers thuis nipt met 3-2 hadden gewonnen, was er op voorhand sprake van een spannende wedstrijd.

In de eerste helft werd die belofte door beide teams zeker ingelost. Waar SEP probeerde het spel te maken, loerde Kadoelen juist op de counter. De tactiek van de Amsterdammers bleek voor rust het meest succesvol, want na een half uur spelen werd de 0-1 na een snelle omschakeling binnengeschoten. Vlak na rust kwam de uitspelende ploeg op een comfortabele 0-2 voorsprong. SEP kwam dankzij een prachtige vrije trap nog op 1-2, maar zag de tegenstander vervolgens uitlopen naar 1-3. Die score was tevens de eindstand.

De aanvoerster van sv Kadoelen, Megan van der Lubbe, zag haar team de gemaakte afspraken nakomen. “We wisten dat ze drie heel snelle spitsen hadden, dus daar hebben we ons wel op ingesteld. Hun achterhoede is minder goed, dus die bal moest snel naar voren zodat we op hun helft een overtal konden creĆ«ren.”

Bij de thuisploeg baalde aanvoerster Charlotte Treffers logischerwijs juist van het resultaat. “We gingen met een goed gevoel de play-offs in, want de laatste competitiewedstrijden werden overtuigend gewonnen. Dus we hadden alle vertrouwen in een goede afloop.” Toch bleek dat goede gevoel niet genoeg en liet de ploeg de kans op promotie liggen. “We hadden moeite met hun fysieke spel en behendige voorhoede. Ik vond dat wij het betere van het spel hadden en zeker vandaag recht hadden op meer. Een lesje effectiviteit, want we hadden kansen zat.”

Beide teams kwamen afgelopen seizoen in de tweede klasse uit. Op de vraag of er nog sprake is van een duidelijk niveauverschil reageren beide aanvoersters bevestigend. Waar Treffers juist het fysieke aspect als verschil ervaart, lag dit voor de aanvoerster van Kadoelen juist op een ander vlak. “SEP was in hun groep tweede geworden met weinig doelpunten tegen en we hadden dan ook verwacht dat het in die zin heel veel zwaarder zou zijn”, aldus Van der Lubbe.

Kadoelen mag nu op naar het ‘verre’ Arnhem, waar Eldenia VR2 de tegenstander is. “We zijn de play-offs ingegaan om lekker de wedstrijden te spelen, want in principe zijn we niet van plan om te promoveren. We gaan volgend jaar namelijk op zaterdag voetballen, maar we hebben met elkaar afgesproken: we zijn derde geworden en hebben de play-offs gehaald. Als je in het veld staat, dan wil je gewoon winnen.”

Voor de Delftse formatie, onder leiding van de afzwaaiende trainer Bram Beezemer, eindigt een goed seizoen in mineur. “We hadden graag onze trainer een mooi afscheid gegeven. Want waar we vijf jaar geleden nog vierde klasse speelden, doen we nu gewoon mee om het kampioenschap en promotie naar de eerste klasse. Dat is echt zijn verdienste.”

Schrijver: Marjolein van der Veldt
Foto: SV Kadoelen VR1

Het bericht sv Kadoelen naar finale nacompetitie verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *