Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Wat hebben de Nederlandse speelsters buiten de landsgrenzen gedaan?

In België is de competitie afgerond en zo ook afgelopen zondag in Duitsland. In Engeland, Zweden, Noorwegen en IJsland wordt nog lekker door gevoetbald in een zomercompetitie.

Zweden

Renée Slegers (Linköping FC) is nog herstellende van haar knieblessure en heeft vast meegekregen dat haar team van FC Rosengård heeft verloren. Al in de vierde minuut scoorde haar teamgenoot bij Oranje, Lieke Martens, de 0-1 en de 0-2 volgde al snel via de Zweedse Lotta Schelin. Martens zag op het veld ook nog de 0-3 gescoord worden en mocht dus de negentig minuten volmaken.

Sheila van den Bulk (Djurgården) scoorde vorige week, maar raakte ook geblesseerd aan haar arm. Ze is daaraan in het ziekenhuis geholpen en zal het enige tijd het rustig aan moeten doen. Helaas verloor haar team 2-1 van Limhamn Bunkeflo 07.

IJsland

In het normaal zeer koude IJsland speelt Kim Dolstra, voormalig speelster van onder andere ADO Den Haag. Ze komt uit voor Stjarnan dat vier keer landskampioen is geworden en tevens regerend kampioen is. Verder won het al drie keer de nationale beker en twee keer de Super Cup. Het stadion waarin de thuiswedstrijden worden afgewerkt heet Samsung völlurinn en biedt ruimte aan ongeveer 2300 toeschouwers per wedstrijd. Dolstra speelde stond in de basis en maakte de volledige negentig minuten vol. Haar ploeg wist met 4-1 van Grindavik te winnen, waar haar team na vijf gespeelde wedstrijden nu koploper is met dertien punten. Stjarnann wordt op de hiel gevolgd door Breidablik met twaalf punten en Thór/KA met twaalf punten uit vier gespeelde wedstrijden.

Noorwegen

Het team van Marije Brummel, Sandviken, staat na vijf wedstrijden op de voorlaatste plaats. De speelster stond negentig minuten op het veld en verloor met haar ploeg met 1-0 van de nieuwe koploper Stabæk. De voorlaatste plaats is ook in Noorwegen een directe degradatieplaats, maar er zijn nog voldoende wedstrijden voor Sandviken om zich te herstellen.

Duitsland

Vivianne Miedema kondigt deze week haar afscheid aan bij Bayern München en moest zondag in de laatste competitieronde aan de bak tegen SGS Essen. Er moest gewonnen worden want de tweede plaats geeft in de Bundesliga recht op de UWCL. Uiteindelijk werd het 2-0 door twee doelpunten van de Oranje-spits, ze maakte deze vijf minuten voor tijd.

Het team van Claudia van den Heiligenberg, FF USV Jena, kwam tegen de kampioen op een 0-2 voorsprong. Het zag er goed uit maar acht minuten voor tijd viel de 2-2 via de Zwitserse international Lara Dickenmann. 1. FFC Frankfurt, met Jackie Groenen de gehele wedstrijd in de basis, verloor de uit wedstrijd tegen SC Sand met 1-0. Overigens kroonde haar teamgenoot, Mandy Islacker, zich tot topscoorster van dit seizoen.

Kelly Simons en Liv Aerts mochten allebei in de basis starten bij Borussia Mönchengladbach in de uitwedstrijd tegen 1899 Hoffenheim. De Nederlandse meiden stonden bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan te kijken en net na de thee viel ook nog eens de 3-0.

Engeland

Arsenal, met Daniëlle van de Donk in de basis, nam een lastige horde tegen Birmingham City. De Londenaren wonnen met 4-2. De bezoeksters kwamen al in de eerste minuut op voorsprong en Arsenal deed pas vlak voor rust iets terug door een doelpunt van Heather O’Reilly na een assist van Daniëlle van de Donk. Tien minuten na rust scoorde Van de Donk zelf de belangrijke 2-1. In de laatste vijftien minuten liep Arsenal uit door twee doelpunten van de Ierse Louise Quinn. Dominique Janssen en Sari van Veenendaal bleven op de bank.

Ook Liverpool had het moeilijk met haar tegenstander want het bleef na negentig minuten steken op een 1-1. Uit een pass van Shanice van de Sanden scoorde haar teamgenoot Katie Zelem pas in de 81e minuut de 0-1. Echt lang konden ze niet van de voorsprong genieten, want vijf minuten voor tijd scoorde Lily Agg de 1-1.

Met Dominique Bruinenberg in de basis en een redelijk aangepaste formatie van Sunderland werd het een zevenklapper in eigen huis. Chelsea kwam op bezoek en voor rust stond het al 0-4. Na rust scoorde het fenomeen, Francesca Kirby, er ook nog twee.

Manchester City moet het enige tijd zonder Tessel Middag doen. De international zit met een flinke knieblessure enige tijd aan de kant. Gelukkig won haar team met 5-1 van Yeovil Town. De Schotse teamgenoot van Middag, Jane Ross, nam twee treffers voor haar rekening.

Frankrijk

Aanstaande donderdag is de laatste speelronde en dan speelt Loes Geurts (PSG) een thuiswedstrijd tegen Bordeaux dat nog in strijd is voor niet-directe degradatie. Montpellier, de promovendi in de UWCL komend seizoen, speelt met Anouk Dekker een uit wedstrijd tegen Rodez.

Foto: Twitter FCBfrauen

Het bericht Wat hebben de Nederlandse speelsters buiten de landsgrenzen gedaan? verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *