Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

De beste vrouw op de beker finale Ajax – PSV

De KNVB Bekerfinale staat onder leiding van scheidsrechter Shona Shukrula. De 25-jarige arbiter is aangesteld voor de eindstrijd tussen Ajax en PSV, die vrijdag 2 juni in Den Haag wordt gespeeld. “Dit is een bekroning van een geweldig seizoen.”

Shukrula kan opnieuw een hoogtepunt aan haar nog korte carrière toevoegen. “Ik ben hartstikke blij met deze wedstrijd. Het affiche Ajax – PSV is altijd al mooi, ook in de competitie, maar als KNVB Bekerfinale in het stadion van ADO Den Haag is het helemaal speciaal. De laatste jaren komen er steeds meer mensen naar de finale en de sfeer is er altijd goed.”

Vier mijlpalen

De talentvolle Alkmaarse, sinds januari ook internationaal FIFA-arbiter, schiet als een komeet door scheidsrechtersland. Ze floot dit seizoen in de Hoofdklasse mannen en kreeg eerder deze maand dankzij goede prestaties voor het eerst een duel in de Derde divisie toebedeeld: Rijnsburgse Boys – Capelle. “Dat was echt fantastisch. Net als mijn internationale debuut in maart bij het EK-kwalificatietoernooi Onder 17 in Servië. En dan nu de KNVB Bekerfinale. Wat springt er uit? Ik kan geen keuze maken, het zijn vier prachtige mijlpalen.”

Shona Shukrula: “We gaan ons optimaal voorbereiden op de Bekerfinale.”

Shukrula wordt in Den Haag aan de zijlijnen geassisteerd door Nicolet Bakker en Franca Overtoom. Lizzy van der Helm is vierde official. “Een topteam, dit zijn de besten”, aldus Shukrula. Ze worden binnen de KNVB begeleid door Kevin Blom, lid van de technische staf van de vrouwenarbitrage, die in 2011 zelf de Bekerfinale floot (FC Twente en Ajax 3-2). “We gaan ons optimaal voorbereiden. We hebben inmiddels samen met Kevin de beelden van Rijnsburgse Boys – Capelle besproken en onze headset-communicatie teruggeluisterd. Heel leerzaam. Het helpt ons om het als team nog beter te doen.”

Ajax gaat op voor de ‘dubbel’

De KNVB Bekerfinale is dit jaar een strijd tussen Ajax en PSV. De Amsterdamse vrouwen veroverden vrijdag voor het eerst in hun bestaan de landstitel en maken dus kans op de ‘dubbel’. Ajax won de KNVB Beker eenmaal. In 2014 was de ploeg van de vertrekkende trainer Ed Engelkes met 2-1 te sterk voor PSV, dat toen onder de vlag PSV/FC Eindhoven speelde. De prijzenkast van de Eindhovense vrouwen is nog leeg. Zij spelen hun tweede finale.

fotografie: Facebook

Het bericht De beste vrouw op de beker finale Ajax – PSV verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *