Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Wie stroomt door van Jong ADO naar ADO Eredivisie

Maar liefst vijf speelsters van Jong ADO Den Haag maken de overstap naar het eerste elftal. Romy Speelman, Annouk Boshuizen, Rosalyn van der Dussen, Allyssa Daal en Romy Dalebout spelen volgend seizoen hun thuiswedstrijden in het Cars Jeans Stadion. Voor het derde seizoen op rij stromen er speelsters van het talententeam door naar de hoofdmacht.

Drie van de vijf speelsters debuteerden dit seizoen al in het eerste elftal. Voor Allyssa Daal en Romy Dalebout waren er helaas nog geen minuten weggelegd, maar daar zal aankomend seizoen waarschijnlijk verandering in komen.

Romy Speelman schittert het liefst aan de linkerkant op het middenveld, maar kan ook als centrale verdedigster uit de voeten. Dit talent is met haar 16 jaar de jongste speelster van de selectie. In 2015 kwam Speelman over van DHC, waar zij tussen de jongens speelde. Als vaste kracht bij Jong ADO Den Haag heeft zij de promotie naar de Topklasse mogen meemaken. Aankomend seizoen mag zij zich bewijzen op het hoogste niveau; de Eredivisie: ”Ik verwacht dat het aankomende seizoen echt een leerjaar wordt, waarin ik veel kan leren van de ervaren meiden en het hoge niveau. Daarnaast heb ik er heel veel zin in, want ik denk dat wij het goed gaan doen in de competitie. Mede door de teamgeest en de afwisseling van potentie en ervaring in het team.”

Annouk Boshuizen doorliep het hele traject. Ze werd gescout bij de talentendag van ADO Den Haag, stroomde in januari 2016 door naar Jong ADO Den Haag en mag zich aankomende zomer speelster van het eerste elftal noemen. De rechtsbenige middenveldster, wie zich ook bewezen heeft in de spits, begon haar voetballoopbaan bij VDL Maassluis. ”Nadat ik een jaar geleden mijn eerste wedstrijd voor Jong ADO Den Haag speelde, maak ik nu de overstap naar het eerste elftal. Ik ga mijn uiterste best doen om komend seizoen een plek te veroveren in het eerste elftal. Met heel veel enthousiasme ga ik deze uitdaging aan en ik zal met trots het shirt van ADO Den Haag Vrouwen dragen.

Rosalyn van der Dussen speelt al sinds de oprichting bij het Haagse talententeam. Als 14-jarig meisje kwam zij over VELO C1. Intussen is zij uitgegroeid tot echte powervrouw en heeft dit seizoen al meerdere opwachtingen mogen maken in de Eredivisie Vrouwen. Zowel uit bij SC Heerenveen en thuis tegen PSV kon Rosalyn zich in de kijker spelen. ”Na drie seizoenen Jong ADO, waarin ik veel heb geleerd, kampioen ben geworden en ben gepromoveerd naar de Topklasse, krijg ik nu de kans om op het hoogste niveau te trainen en te spelen. Ik kan me daardoor verder ontwikkelen en verwacht heel veel van het nieuwe seizoen. Het is een erg leuke groep meiden en ik heb er natuurlijk super veel zin in!”.

Allyssa Daal is een verdedigster pur-sang. De rechtsback kwam eveneens bij de oprichting van het Haagse talententeam over van BVCB. Sindsdien heeft zij zich ontwikkeld tot vaste kracht en is zij niet meer weg te denken uit het beloftenelftal. Ook Allyssa denkt met veel vreugde terug aan de afgelopen drie seizoenen bij Jong ADO Den Haag: ”Na drie ontzettende leuke en zeker ook leerzame seizoenen bij Jong ADO Den Haag lijkt het mij een enorme uitdaging om op het hoogste niveau te mogen spelen. Ik hoop op wederom een leerzaam seizoen met een hoop teamgeest, waarbij we ook mooie resultaten boeken. Als ik kijk naar het enthousiasme van alle speelsters, verwacht ik dat dit goed komt. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in”.

Romy Dalebout is momenteel 18 jaar en eerste keepster bij Jong ADO Den Haag. Vanwege haar goede prestaties en keeperskills, krijgt ook zij nu de kans om zich te profileren op het hoogste niveau: ”Ik heb ontzettend veel zin om na drie jaar met Jong ADO door te stromen naar het eerste elftal van ADO. Ik verwacht dat het een leerzaam jaar wordt, omdat ik ga spelen met meer ervaren speelsters.” De Zoetermeerse kwam drie seizoenen geleden over van DWO. Tevens doorliep zij de nationale jeugdelftallen en was zij dit seizoen nog actief voor Oranje Onder 19.

Tekst en fotografie: ADO Den Haag

Het bericht Wie stroomt door van Jong ADO naar ADO Eredivisie verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *