Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Sander Luiten is de nieuwe coach van Excelsior Barendrecht

Sander Luiten wordt per 1 juli 2017 aangesteld als hoofdtrainer van het vrouwenteam van Excelsior Barendrecht. Hij zal deze functie parttime gaan vervullen. Daarnaast blijft hij actief voor de KNVB.

Indruk

,,Men kende mij bij BVV Barendrecht, omdat mijn zoontje daar voetbalt. Ik ben daar trainer geweest en ben tevens betrokken als vrijwilliger’’, vertelt Sander Luiten. ,,Ik werd gevraagd om te komen luisteren naar het plan over het nieuw te vormen vrouwenteam. Daarna heb ik gesproken met voorzitter Martin Seltenrijch van Barendrecht en Niels Redert van Excelsior. Hun plan maakte indruk op mij en we hebben een vervolgafspraak gemaakt. Vervolgens moest nog het een en ander geregeld worden, maar ik ben blij dat we het nu naar buiten kunnen brengen.’’

Bouwen

,,Wat mij aansprak was met name dat dit team helemaal opgebouwd moet worden. Er is natuurlijk voorwerk gedaan, maar we hebben nog geen staf, geen selectie. We hebben een bepaalde stip op de horizon waar we over drie jaar willen staan. Ik mag daar mijn steentje aan gaan bijdragen en dat ligt mij wel. Het bouwen aan een nieuwe organisatie. Mensen meekrijgen richting diezelfde stip, dat is de uitdaging die ik hier hoop te vinden. Het platform dat we kunnen bieden, is uniek voor deze regio en dat moet een trekker zijn voor veel talentvolle meisjes.’’

Eredivisie

Excelsior Rotterdam en BVV Barendrecht nemen met ingang van het nieuwe seizoen met een gezamenlijk team deel aan de Eredivisie. Beide clubs zijn erg blij met het aanstellen van Sander Luiten als hoofdtrainer. De komende jaren kan hij met zijn staf gaan bouwen aan een eredivisiewaardige selectie. De komende weken worden gebruikt om de rest van de staf rond te krijgen. Ook is Excelsior Barendrecht druk bezig met het samenstellen van de selectie. Gisterenavond was de eerste selectietraining.

Doelstelling

Over een doelstelling voor komend seizoen is nog niet gesproken, geeft Luiten aan. ,,Er moet eerst een stabiele organisatie komen en dan willen we over drie, vier jaar uitgegroeid zijn tot een middenmoter in de Eredivisie. Mijn eigen doel is bouwen aan een stabiel team met speelsters die allemaal dezelfde kant opkijken en vanuit zichzelf beter willen worden. Als dat gepaard gaat met een duidelijke speelwijze, dan denk ik dat we een eigen gezicht gaan krijgen. En dat vind ik wel heel erg belangrijk.’’

Het bericht Sander Luiten is de nieuwe coach van Excelsior Barendrecht verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *