Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Rob Reijenga benoemd tot Lid van Verdienste

Na tien actief te zijn geweest voor ADO Den Haag Vrouwen, waarvan de laatste vijf jaar als bestuurslid, is Rob Reijenga op 26 mei jl. gestopt als bestuurslid. Tevens werd hij op deze avond benoemd als Lid van Verdienste. Rob zal toetreden tot de Raad van Commissarissen van de recent opgerichte Coöperatie Eredivisie Vrouwen (CEV). Rob is in de aanloop tot en in de ontwikkeling van professioneel vrouwenvoetbal bij ADO Den Haag van onschatbare waarde geweest om het op het niveau te brengen waar het nu is.

Tijdens de bouw van het Kyocera Stadion in het seizoen 2006-2007 werd in een bouwkeet nabij het stadion door Rob Reijenga in een RvC vergadering van de NV ADO Den Haag het plan geopperd om bij ADO Den Haag het vrouwenvoetbal te introduceren. Met enige koudwatervrees en met steun van RvC voorzitter Ruurd de Boer werd besloten mee te gaan met de plannen van de KNVB om een Eredivisie Vrouwen met zes clubs op te richten. Op 20 maart 2007 was Rob Reijenga namens ADO Den Haag bij de oprichting van de EV in aanwezigheid van o.a. Joop Munsterman, Jan Willem van Dop, Vera Pauw, Henk Kesler, Michael van Praag en de directeuren van de ECV en CED. Het op dat moment getekende convenant Eredivisie Vrouwen hangt nu in het ADO museum.

In Zegwaard werd een hoofdsponsor gevonden en samen met Lex Schoenmaker heeft Rob Reijenga een aantal jaren het management gedaan. Een van de hoogtepunten was de reis in augustus 2007 naar de Faeröer Eilanden waar ADO Den Haag Vrouwen voor het eerst voorronde Champions League speelde (omdat Ter Leede, de satellietclub van ADO Vrouwen een jaar eerder landskampioen was geworden).

De perioden in de jaren die daarna volgden waren intensief. Naast de verantwoordelijkheid als bestuurslid HFC en als RvC lid van de NV, kreeg Rob met grote steun van Lex Schoenmaker en Sarina Wiegman bestuurlijke verantwoordelijkheid voor het vrouwenvoetbal en dat betekende heel veel vergaderen in Zeist. De eerste periode werd afgesloten met een kampioenschap in de Eredivisie Vrouwen in het seizoen 2011-2012 en de bekerwinst.

Na 2012 trad Rob Reijenga toe als secretaris tot de zelfstandige Stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal, waar hij werd belast met wedstrijd- en tuchtzaken. Hij maakte de reis naar Rusland mee voor de Champions League en de bekerwinsten in 2013 en 2016. Ook zag hij de komst en het verdwijnen van de Bene League en was hij één van de drijvende krachten achter de steeds verdere professionalisering van het vrouwenvoetbal in zijn algemeenheid en de technische staf en het kantoor van ADO Den Haag in het bijzonder.

Stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal is Rob Reijenga heel veel dank verschuldigd voor zijn onmetelijke inzet om het vrouwenvoetbal in Den Haag de plaats te geven die het verdient. Het ziet zijn benoeming als Lid van Verdienste van de KNVB dan als ook een zeer passend huldebetoon aan een van de founding fathers van de snelst groeiende teamsport voor vrouwen in Nederland.

Fotografie en tekst: ADO Vrouwen

Het bericht Rob Reijenga benoemd tot Lid van Verdienste verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *