Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Myrthe Moorrees: “Hoop straks met een rode badjas te staan”

PSV speelster Myrthe Moorrees heeft gisteren afscheid genomen van het thuispubliek op sportpark De Herdgang. Alhoewel er met 0-2 van Ajax werd verloren, ontving Moorrees, die vanaf volgend seizoen voor FC Twente speelt, met een glimlach op haar gezicht een bos bloemen als dank voor haar bewezen diensten. Na het laatste fluitsignaal sprak de 22-jarige speelster met vrouwenvoetbalnieuws.nl over de wedstrijd en blikte ze vooruit op de KNVB Bekerfinale.

Nadat Ajax vorige week het kampioenschap veilig had gesteld, wisten beide ploegen dat het slotduel van de competitie slechts een veredelde oefenwedstrijd zou gaan worden. Volgende week staan PSV en Ajax wederom tegenover elkaar. In Den Haag wordt er wel een echte finale afgewerkt, in de strijd om de KNVB-beker. Beide trainers gebruikten de wedstrijd op het terrein van PSV dan ook om enkele tactische omzettingen te testen.

Na afloop van de wedstrijd werd dit ook beaamt door Moorrees. “We probeerden wat dingen uit die we ook op de trainingen hebben geoefend. Van tevoren weet je dat deze wedstrijd nergens meer omdraait, behalve dan als voorbereiding op de bekerfinale.”

Toch zal ook Moorrees hebben gezien dat haar ploeg volgende week met een beter strijdplan voor de dag moet komen. Mede doordat de verdediging van PSV met veel ruimte in de rug speelde, werd Ajax in staat gesteld om er enkele keren gevaarlijk uit te komen. Onder andere via de technische Marlous Pieëte. “Daar moeten wij gewoon scherper op zijn,” vertelt Moorrees. “Ook moeten wij de kansen die we in de tweede helft kregen gaan benutten. Maar we hebben nog een week om deze wedstrijd te analyseren en te trainen op bepaalde punten.”

Eenmaal in de catacombe kwam bij Moorrees langzaam het besef dat ze hier voor het laatst zal staan. “Voor de wedstrijd weet je natuurlijk dat dit je laatste thuiswedstrijd is. Toch ben je daar tijdens de wedstrijd niet echt mee bezig. Het zal raar worden, omdat ik hier drieënhalf jaar heb gespeeld. Maar ik ben blij met mijn keuze om naar FC Twente te gaan en kijk dan ook uit naar de nieuwe uitdaging. Ik wil mijn tijd bij PSV wel in stijl afsluiten, dus hopelijk staan wij aan het einde van de rit met een rode badjas.”

Schrijver: Jeroen Adriaanse
Fotograaf: Nienke van der Tak

 

 

 

Het bericht Myrthe Moorrees: “Hoop straks met een rode badjas te staan” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *