Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

SSS VR1 duidelijk de meerdere van RVVH VR1

De tweestrijd tegen de vrouwen van SSS tegen die van RVVH is in de eerste wedstrijd duidelijk in het voordeel van de Klaaswaalse dames uitgepakt. Zeer verdiend wonnen ze de eerste wedstrijd tegen hun Ridderkerkse tegenstander met 3 – 0. Daar was geen speld tussen te krijgen. Eigenlijk had de score hoger moeten zijn.

Zeer gedreven pakten de Klaaswaalse vrouwen het initiatief. Voorlopig konden de Hercules dames daar niets tegenover stellen. Alles wat bij de Ridderkerkse dames fout kon gaan, zelfs eenvoudigste ballen leverden de dames in bij hun tegenstander.Er waren pas 5 minuten gespeeld toen een misverstand in de RVVH defensie hen noodlottig werd. Op links greep men onvoldoende in bij een voorzet, de RVVH keepster kwam uit haar doel, maar miste deze, zodat het voor hun voorwaartsen een koud kunstje was om de score te openen 1 – 0. Iedere afvallende bal was voor SSS, Het leek dat de Ridderkerkse vrouwen bevangen waren van angst. in die fase kon je wachten op de SSS counter en die kwam dan ook. Op rechts ging men door, een RVVH speelster werd uitgekapt en met een vrij veld voor haar was het opnieuw SSS die kon scoren 2 – 0. Trainer Abdalla greep direct in.

Hij wisselde Lisanne van Gelder voor Wendy Mulder en Jaline Hoek voor Celine Bruens, Veel scheelde het niet. Want in die fase waren de Klaaswaalse vrouwen de meerdere van de RVVH vrouwen. Inmiddels had het goede spelende SSS, twee enorme kansen om zeep gebracht.
Tot in de 37e minuut de linksbuiten van SSS opnieuw werd aangespeeld, zij kapte de RVVH”s laatste vrouw uit en ging toen op RVVH keepster Suurland af deze had geen schijn van kans tegen haar en onbedreigd scoorde ze nummer 3 in her Ridderkerkse doel 3 – 0. Met deze stand ging men ook rusten. Tekenend was dat de eerste Ridderkerkse schotpoging in de 41e minuut viel, toen kon SSS keepster de Regt een bal van Lisanne van Gelder oprapen.

Wie gedacht had, dat na de rust het zou veranderen, kwam bedrogen uit. Het was allemaal SSS wat de klok sloeg. Tot twee keer doe, verscheen er een SSS speelster geheel vrij gespeeld, maar beide keren wist keepster Suurland redding te brengen. Het onmachtige RVVH kon ondanks aandringen geen bres in de Klaaswaalse muur schieten. De RVVH dames werden vanmiddag afgetroefd door een veel beter SSS, daar kon het iets beter spelende na rust RVVH niets aan veranderen. Toch kreeg men naar mate de wedstrijd vorderde, nu wel meer kansen, maar toen was het kwaad al geschied, Zo waren er nog enkele kansen voor Nikki de Roest en Jaline Hoek en spatte een kopbal van diezelfde Jaline Hoek op de SSS lat.

Volgende week zaterdag krijgen de RVVH dames nog een kans om hun topklasse klassering te waarborgen, maar dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. Maar het wordt heel moeilijk om 4 keer tegen dit SSS te scoren, maar niets is onmogelijk.

Opstelling vanmiddag: Suurland; Dijkstra, van den Heerik, Noordermeer, Gulden, de Roest, Bruens, (Hoek), Grootenboer, Mulder, (van Gelder), Ledes, (Agatowski), Star.

Tekst: RVVH

Het bericht SSS VR1 duidelijk de meerdere van RVVH VR1 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *