Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

vv Pernis wint eerste finalewedstrijd in Drachten

In de jacht op de landstitel heeft vv Pernis/Barcelona Soccer Schools een eerste tik uitgedeeld aan Drachtster Boys. De eerste wedstrijd in de best-of-three-serie ging met overtuigende cijfers naar de ploeg uit Zuid-Holland: 5-1.

Hoewel de uitslag anders deed vermoeden, waren beide teams in Drachten aan elkaar gewaagd. De Friese ploeg maakte zelfs lange tijd het spel en kreeg ook de betere kansen. In de afronding ging het echter te vaak mis voor Drachtster Boys. Pernis toonde zich scherper voor het doel en kwam via Felicia Sedighi op een 1-0 voorsprong. Nog voor rust tekende Milenca van Ee voor de tweede Rotterdamse treffer.

Strijd en ………

Drachtster Boys zette in de tweede helft de achtervolging in en via Brenda Bekkma werd het verschil teruggebracht tot één doelpunt. De thuisploeg zocht nadrukkelijk naar de gelijkmaker, maar de vele kansen werden niet benut . In de laatste drie minuten van de wedstrijd gooide Pernis het duel in het slot. Sedighi maakte haar tweede treffer van de avond, waarna Suzanne Bakker en opnieuw Sedighi de eindstand op 1-5 bepaalden.

Pernis kan volgende week vrijdag het kampioenschap veiligstellen. In de eigen Groenoordhal in Schiedam pakt de thuisploeg bij een overwinning de titel. Als de Friezinnen met de winst aan de haal gaat, dan volgt er een derde beslissende wedstrijd in Schiedam.

Het bericht vv Pernis wint eerste finalewedstrijd in Drachten verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *