Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Drachtster Boys krijgt flinke tik in finalestrijd om landskampioenschap

26 mei 2017, een memorabele dag voor de club Drachtster Boys, dat zich nooit eerder plaatste voor de finale om het landskampioenschap. De tegenstander, Pernis/ Barcelona Soccer School, had hierin meer ervaring en is de regerend landskampioen. Drachtster Boys speelde dit seizoen al twee keer tegen de vrouwen uit Schiedam en beide ontmoetingen eindigden in een overwinning voor Pernis.

Om 20.30 uur werd er afgetrapt door Drachtster Boys. De aftrap leverde gelijk een gevaarlijk moment voor de goal van Bianca Troost op, maar Marian Meijer wist de bal niet in het doel te krijgen. De wedstrijd begon zoals verwacht; Drachtster Boys nam het initiatief, Pernis zakte in en wachtte geduldig op een foutje van Drachtster Boys, zodat zij uit de counter konden profiteerden. Pernis veroverde een aantal keer de bal, maar de doelpogingen van Dounia El Biyar en Felicia Farhad Sedighi eindigden eenvoudig in de handen van Teuny Bosma.
Esther van Toledo testte aan de andere kant Bianca Troost, maar ook Troost liet zien dat zij niet simpel te passeren was.

De aftastende beginfase leverde voornamelijk kansjes op voor Pernis. Halverwege de eerste helft voerde Drachtster Boys het tempo op en begon dominanter op de helft van Pernis te spelen. Marian Meijer draaide gevaarlijk weg voor de goal, maar haar schot werd knap gekeerd door Troost. Een goed opgezette aanval tussen Esther van Toledo en Jessie Prijs werd door laatstgenoemde voorgezet op Rianne Mulder. Zij kwam goed voor haar man, maar haar schot ging hard op de paal. Vijf minuten voor de rust sloegen de gasten toe. Balverlies achterin van Jessie Prijs werd genadeloos afgestraft. Dounia El Biyar veroverde de bal en liep alleen op Teuny Bosma af. Bosma redde haar inzet, maar in de rebound was het toch raak. Felicia Farhad Sedighi was goed meegelopen en kon van dichtbij binnenschieten; 0-1. Drachtster Boys leek snel wat terug te kunnen doen. Vera Veelers zette de bal na een goede actie over de linkerflank goed voor op de tweede paal. Esther van Toledo was echter net te laat om in de bal binnen te kunnen tikken. Aan de andere kant was Pernis een stuk effectiever. Milenca van Ee werd in de spits aangespeeld en maakte zich sterk. Ze draaide goed weg om Atty Eelkema en schoot de bal vervolgens rustig binnen; 0-2.

Gelijk na de rust waren de eerste kansen voor Pernis. Een schot van Milenca van Ee belandde op de paal. Niet veel later was het opnieuw van Ee die op doel mocht schieten, maar deze inzet ging over. Met nog dertien minuten op de klok maakte Drachtster Boys de aansluitingstreffer. Jessie Prijs veroverde de bal en stoomde goed op door het midden. Ze hield goed het overzicht en had oog voor de meegelopen Brenda Bekkema die de bal binnen kon schuiven; 1-2. Drachtster Boys kende hierna een goede fase en drong aan voor de gelijkmaker. Brenda Bekkema en Jessie Prijs waren dichtbij, maar Troost redde. Vera Veelers was het dichtst bij de gelijkmaker. Haar eerste inzet werd gekeerd door Troost.

De rebound was ook voor Veelers en deze schoot ze goed hoog in de andere hoek. Troost liet echter zien uit welk hout zij gesneden was en met een geweldige reflex redde zij ook op deze inzet. Een vrije trap van Esther van Toledo en een inzet van Marian Meijer werden ook niet omgezet in doelpunten. Drachtster Boys kreeg veel kansen, maar de bal leek er niet in te willen voor de thuisploeg. Drie minuten voor tijd sloeg de beruchte voetbalwet toe. Aan de andere kant verwerkte Esther van Toledo de bal achterin niet goed. Felicia Farhad Sedighi was attent en punterde de bal binnen. Drachtster Boys wilde wat forceren en had na vorige week goede ervaringen met het meespelen van de keepster. Atty Eelkema deed het keepersshirt aan en Drachtster Boys probeerde op deze manier kansen te creƫren. Suzanne Bakker strafte dit gelijk af toen zij de bal veroverde. Zij schoot de bal van eigen helft in het lege doel; 1-4. Vlak voor tijd werd het nog erger en maakte Pernis ook de 1-5. Felicia Farhad Sedighi schoot de bal in de verre hoek en gooide de wedstrijd op slot. 1-5 was tevens de eindstand.

Volgende week mag Drachtster Boys op bezoek in Schiedam en wacht de lastige klus om de stand weer gelijk te trekken.
Selectie Drachtster Boys: Teuny Bosma, Richelle Gordijn, Sanne Bijlstra, Rianne Mulder, Marleen Reenders, Anita Vellema, Esther van Toledo, Vera Veelers, Jessie Prijs, Esra van der Heide, Marian Meijer, Bernou Hijlkema, Atty Eelkema en Brenda Bekkema.
Selectie Pernis/ Barcelona Soccer School: Bianca Troost, Suzanne Bakker, Francisca Schols, Milenca van Ee, Dounia El Biyar, Vivienne Knegtmans, Jennifer Oliviera en Felicia Farhad Sedighi.

Het bericht Drachtster Boys krijgt flinke tik in finalestrijd om landskampioenschap verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *