Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Samenwerking: DSZ en Unitas samen verder als FC Maas en Waal

De vrouwen van DSZ in Boven-Leeuwen en Unitas’28 uit Wamel voetballen vanaf het nieuwe seizoen samen. Door samen te gaan werken, willen ze het vrouwenvoetbal in Maas en Waal naar een hoger niveau tillen. Na volgend seizoen wordt de naam van dit team FC Maas en Waal.

Het vrouwenteam van DSZ voetbalt momenteel in de derde klasse. Op dat niveau speelde Unitas’28 jaren geleden ook nog. Inmiddels is het Wamelse elftal gezakt naar de vijfde klasse. ,,Het is lastig om zo’n hoog niveau vol te houden”, zegt Bert van Swam, voorzitter van DSZ. ,,Je moet het hele land door: Almere, Gouda, Boskoop, noem maar op. Dat is leuk, maar vergt ook veel tijd. Je bent vaak afhankelijk van een aantal goede spelers. Als die wegvallen, bijvoorbeeld omdat ze zwanger zijn, is dat een groot gemis.”

Hoog niveau

Om op zo’n hoog niveau te kunnen blijven voetballen, besloten de clubs de vrouwenelftallen te laten fuseren. Dat de twee clubs een kilometer of zeven van elkaar vandaan liggen, is volgens Van Swam geen probleem. ,,De contacten zijn altijd goed geweest, ook tussen de vrouwen. ”

bron: De Gelderlander

Het bericht Samenwerking: DSZ en Unitas samen verder als FC Maas en Waal verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *