Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Belgisch international tekent voor Excelsior Barendrecht

Nadat vorige week al bekend werd dat Sander Luiten hoofdtrainer wordt van het Vrouwenteam van Excelsior Barendrecht, is ook de eerste speelster bekend. De Belgische international Sofie Van Houtven zal het doel gaan verdedigen van Excelsior Barendrecht in de Eredivisie.

Uitdaging

,,De uitdaging van een sterke competitie is voor mij een belangrijke reden geweest om te kiezen voor Excelsior Barendrecht’’, motiveert de 29-jarige keepster. ,,Daarnaast ook de klik met hoofdtrainer Sander Luiten en zijn visie. Hij werkt heel erg vanuit intrinsieke motivatie en ook om jouw werkpunten tijdens de trainingen te verbeteren. Het trainingsvolume gaat zeker hoog zijn, maar dat vind ik prima. Ik zoek de uitdaging om mezelf verder te ontwikkelen.’’

Keepster

Sofie Van Houtven begon met voetballen toen zij zeven jaar was en werd op een bepaald moment keepster. ,,Ze hadden iemand nodig, ik was niet bang en vond het fijn’’, vertelt ze. Ze belandde in de jeugd bij Super League club Astrio Begijnendijk (nu bekend als KSK Heist Superleague) en verhuisde na een kort verblijf bij Anderlecht naar Standard Luik. ,,Daar heb ik 7 á 8 seizoenen gespeeld, dus dat is een belangrijke periode geweest. De laatste twee jaar heb ik bij KRC Genk gespeeld. Daar hebben ze prima werk geleverd. Die club is echt in opbouw, maar ik wil een bredere en sterkere competitie dan de Belgische op dit moment is.’’

Verschil

,,Ik heb er natuurlijk nooit gespeeld, maar toen we de BeNe League speelden was er zeker een verschil tussen de Belgische en de Nederlandse teams’’, zegt ze over het verschil tussen beide landen. ,,In België telt de competitie zes ploegen, wat echt wel weinig is. Ook wat Excelsior Barendrecht gepland heeft om te doen – dus in de namiddag trainen, extra keeperstrainingen en zo – zorgde ervoor dat ik deze beslissing heb genomen. Ik speel al heel mijn leven in België, maar via Angela Verdoes, die veel contacten heeft in Nederland, ben ik in gesprek geraakt. Door bemiddeling van Women’s Sports Agency ben ik uiteindelijk bij Excelsior Barendrecht gekomen.’’

Jonge ploeg

,,Ik vermoed dat wij een jonge ploeg zullen hebben’’, zegt ze over haar verwachtingen. ,,Ik zal de gemiddelde leeftijd dus wel omhoog halen, haha. Met talentvolle, jonge speelsters kun je enorm ver komen. Ik verwacht en hoop ook dat er met veel pit en beleving wordt getraind. Ik ben een speelster die te horen is op het veld. Leeftijd zal zeker meespelen, maar het is bij elke ploeg belangrijk om een aantal leidersfiguren te hebben. Om echt een ploeg te hebben die goed draait, moet er een aantal leiders zijn en dat mogen ze van mij wel verwachten.

Ontwikkelen

Aan een voorspelling voor haar team waagt Sofie zich nog niet: ,,Ik ken de Eredivisie nog niet zo goed. Af en toe volg ik wel wedstrijden van andere Belgische speelsters die in Nederland voetballen. Ook van Excelsior Barendrecht weet ik nog niet veel. Voor mij persoonlijk heb ik als doel om te blijven groeien. Ik ben misschien wel bij de oudere, maar ik wil zeker niet stilstaan en mezelf verder blijven ontwikkelen. Ik hoop ook dat ik iets kan betekenen binnen de groep om als team vooruit te gaan en dat ik een motiverende speelster kan zijn voor anderen.’’

Goede samenwerking

,,Ik heb een trots gevoel dat wij een speelster van dit kaliber in het vrouwenvoetbal aan ons kunnen binden’’, reageert hoofdtrainer Sander Luiten op de komst van Sofie Van Houtven. ,,Sofie brengt veel ervaring mee, zowel op nationaal als internationaal niveau. Vanaf het eerste gesprek was ik onder de indruk van haar motivatie en intentie om bij Excelsior Barendrecht iets moois neer te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat we een goede samenwerking tegemoet gaan.’’

Fotografie en tekst: Excelsior

Het bericht Belgisch international tekent voor Excelsior Barendrecht verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Belgisch international tekent voor Excelsior Barendrecht

Nadat vorige week al bekend werd dat Sander Luiten hoofdtrainer wordt van het Vrouwenteam van Excelsior Barendrecht, is ook de eerste speelster bekend. De Belgische international Sofie Van Houtven zal het doel gaan verdedigen van Excelsior Barendrecht in de Eredivisie.

Uitdaging

,,De uitdaging van een sterke competitie is voor mij een belangrijke reden geweest om te kiezen voor Excelsior Barendrecht’’, motiveert de 29-jarige keepster. ,,Daarnaast ook de klik met hoofdtrainer Sander Luiten en zijn visie. Hij werkt heel erg vanuit intrinsieke motivatie en ook om jouw werkpunten tijdens de trainingen te verbeteren. Het trainingsvolume gaat zeker hoog zijn, maar dat vind ik prima. Ik zoek de uitdaging om mezelf verder te ontwikkelen.’’

Keepster

Sofie Van Houtven begon met voetballen toen zij zeven jaar was en werd op een bepaald moment keepster. ,,Ze hadden iemand nodig, ik was niet bang en vond het fijn’’, vertelt ze. Ze belandde in de jeugd bij Super League club Astrio Begijnendijk (nu bekend als KSK Heist Superleague) en verhuisde na een kort verblijf bij Anderlecht naar Standard Luik. ,,Daar heb ik 7 á 8 seizoenen gespeeld, dus dat is een belangrijke periode geweest. De laatste twee jaar heb ik bij KRC Genk gespeeld. Daar hebben ze prima werk geleverd. Die club is echt in opbouw, maar ik wil een bredere en sterkere competitie dan de Belgische op dit moment is.’’

Verschil

,,Ik heb er natuurlijk nooit gespeeld, maar toen we de BeNe League speelden was er zeker een verschil tussen de Belgische en de Nederlandse teams’’, zegt ze over het verschil tussen beide landen. ,,In België telt de competitie zes ploegen, wat echt wel weinig is. Ook wat Excelsior Barendrecht gepland heeft om te doen – dus in de namiddag trainen, extra keeperstrainingen en zo – zorgde ervoor dat ik deze beslissing heb genomen. Ik speel al heel mijn leven in België, maar via Angela Verdoes, die veel contacten heeft in Nederland, ben ik in gesprek geraakt. Door bemiddeling van Women’s Sports Agency ben ik uiteindelijk bij Excelsior Barendrecht gekomen.’’

Jonge ploeg

,,Ik vermoed dat wij een jonge ploeg zullen hebben’’, zegt ze over haar verwachtingen. ,,Ik zal de gemiddelde leeftijd dus wel omhoog halen, haha. Met talentvolle, jonge speelsters kun je enorm ver komen. Ik verwacht en hoop ook dat er met veel pit en beleving wordt getraind. Ik ben een speelster die te horen is op het veld. Leeftijd zal zeker meespelen, maar het is bij elke ploeg belangrijk om een aantal leidersfiguren te hebben. Om echt een ploeg te hebben die goed draait, moet er een aantal leiders zijn en dat mogen ze van mij wel verwachten.

Ontwikkelen

Aan een voorspelling voor haar team waagt Sofie zich nog niet: ,,Ik ken de Eredivisie nog niet zo goed. Af en toe volg ik wel wedstrijden van andere Belgische speelsters die in Nederland voetballen. Ook van Excelsior Barendrecht weet ik nog niet veel. Voor mij persoonlijk heb ik als doel om te blijven groeien. Ik ben misschien wel bij de oudere, maar ik wil zeker niet stilstaan en mezelf verder blijven ontwikkelen. Ik hoop ook dat ik iets kan betekenen binnen de groep om als team vooruit te gaan en dat ik een motiverende speelster kan zijn voor anderen.’’

Goede samenwerking

,,Ik heb een trots gevoel dat wij een speelster van dit kaliber in het vrouwenvoetbal aan ons kunnen binden’’, reageert hoofdtrainer Sander Luiten op de komst van Sofie Van Houtven. ,,Sofie brengt veel ervaring mee, zowel op nationaal als internationaal niveau. Vanaf het eerste gesprek was ik onder de indruk van haar motivatie en intentie om bij Excelsior Barendrecht iets moois neer te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat we een goede samenwerking tegemoet gaan.’’

Fotografie en tekst: Excelsior

Het bericht Belgisch international tekent voor Excelsior Barendrecht verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *