Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

De Eredivisie 2016/2017 cijfers in vogelvlucht

Nu de laatste wedstrijden in de Eredivisie zijn gespeeld en we langzaam op de zomer afkoersen, is het tijd om de balans op te maken. Hoe vaak is er gescoord, wie heeft de meeste hattricks achter haar naam en wie pakte de meeste speelminuten? In het exclusieve overzicht van vrouwenvoetbalnieuws.nl komen al deze (en meer!) cijfers aan bod.

De doelpunten

De thuisspelende teams scoorden in de eerste helft van de competitie 118 en in de tweede helft 114 keer. De uitspelende teams deden het beduidend minder goed in de eerste helft met slechts 66 doelpunten. Dit werd de tweede helft ruimschoots goedgemaakt toen maar liefst 118 keer het net werd gevonden.

In totaal werd er 416 keer gescoord, 232 door de thuisclub en 184 door het uitspelende team. Verdeeld over kwartieren is dit het overzicht per negentig minuten:

thuis team DP   uit team DP
0-15 32 0-15 27
16-30 36 16-30 20
31-45 53 31-45 22
46-60 31 46-60 37
61-75 31 61-75 34
76-90 49 76-90 44

 

Winst, gelijk of verlies

Na 108 wedstrijden mogen we dus concluderen dat thuiswedstrijden dé plek zijn om je punten te pakken:

Toto thuiswinst uitwinst gelijkspel
Wedstrijden 52 42 14
% 48,15% 38,89% 12,96%

 

Hattrick of meer

In de thuiswedstrijden wisten Jeslynn Kuijpers (PSV), Ellen Jansen (FC Twente) en Katja Snoeijs (Telstar VVNH) ieder een hattrick scoren. De meest opvallende hattrick plus één was die van Babiche Roof (Telstar VVNH) met haar vier doelpunten in één wedstrijd.

In uitwedstrijden was Katja Snoeijs (Telstar VVNH) de meest succesvolle met vier. Vanity Lewerissa (PSV), Eshly Bakker (FC Twente) en Babiche Roof (Telstar VVNH) scoorde allen een hattrick op vreemde bodem.

Wie scoorde het vaakst de 1-0?

Desiree van Lunteren (4), Ellen Jansen (4), Marjolijn van den Bighelaar (4), Jeslynn Kuijpers (3), Katja Snoeijs (3), Rebecca Doejaaren (3), Esmee de Graaf (2) Nadine Noordam (2) en Simone Kets (2) scoorde het vaakst het openingsdoelpunt in eigen huis. Daarnaast waren er 29 verschillende speelsters die hiervoor één keer verantwoordelijk waren.

Wie scoorde het vaakst de 0-1?

In uitwedstrijden voert Marjolijn van den Bighelaar (4) de ranglijst aan en volgen Babiche Roof (3), Vanity Lewerissa (3), Anouk Hoogendijk (2), Bonita Theunissen (2), Desiree van Lunteren (2), Ellen Jansen (2), Jassina Blom (2), Rebecca Doejaaren (2), Simone Kets (2), Suzanne Admiraal (2) en Victoria Pelova (2). Daarnaast scoorde 22 verschillende speelsters dit seizoen ook de 0-1.

Wie speelde de meeste wedstrijden?

Er blijven negen van de 180 speelsters over die in álle 27 wedstrijden hebben gespeeld. Deze speelsters hebben dus sowieso minuten gemaakt. Hier wordt geen onderscheid gemaakt in basisplaats of invalbeurt:

Amy Visser (Telstar VVNH), Elise Meijerink (sc Heerenveen), Lieke Huls (sc Heerenveen), Linda Bakker (Telstar VVNH), Lotte Hopman (Telstar VVNH), Melanie Bross (Achilles’29), Simone Kets (sc Heerenveen), Sisca Folkertsma (PSV) en Yvette Derks (Achilles’29).

Wie maakte de meeste speelminuten?

Er is maar één speelster die de meeste minuten mocht maken: Lieke Huls van sc Heerenveen (2430 minuten).

Er zijn 22 speelsters die tussen 1 en 99 minuten wisten te maken, 29 van 100 tot 499 en 23 van 500 tot en met 999. Er zijn 68 speelsters die tussen 1000 en 1999 minuten mochten maken en 37 die meer dan 2000 minuten mochten maken, maar wel onder de 2430 zitten.

Welke speelsters begonnen het meest in de basis?

Nou, dat zijn er maar vier: Elise Meijerink (sc Heerenveen), Melanie Bross (Achilles’29), Simone Kets (sc Heerenveen) en natuurlijk Lieke Huls (sc Heerenveen).

Wie viel het vaakst in?

Deze ‘eer’ gaat naar Betsy Hassett (Ajax) met zestien invalbeurten. Op korte afstand volgen Bente Jansen en Sabrine Ellouzi, beide van FC Twente. Alex Baarda (Telstar VVNH) en Dominique Vugts (Ajax) sluiten de lijst af met ieder twaalf invalbeurten.

Wie viel het vaakst uit of werd gewisseld?

Sanne van der Velden (Telstar VVNH) werd maar liefst vijftien keer naar de bank gehaald. Loïs Oudemast (Ajax) en Rebecca Doejaren (PEC Zwolle) ieder twaalf keer en Maxime Bennink (PEC Zwolle) en Ana Maria Romera, beter bekend als “Willy” mochten ieder tien keer naar de kant.

Wie scoorde de meeste thuisdoelpunten?

Dat was Ellen Jansen van FC TWente met maar liefst dertien doelpunten. Op tien doelpunten staan Marjolijn van den Bighelaar (Ajax), Katja Snoeijs (Telstar VVNH) en Simone Kets (sc Heerenveen). De rij wordt gesloten door de Belgische international van sc Heerenveen Jassina Blom met acht.

Wie scoorde de meeste uitdoelpunten?

Daarin was Katja Snoeijs (Telstar VVNH) weer heel bedreven in met elf doelpunten. En haar ex-teamgenoot, Babiche Roof, staat kort achter haar met tien doelpunten. Kort daarachter volgt met negen Ajax spits Marjolijn van den Bighelaar. Vanity Lewerissa kwam vanuit een zware knieblessure terug en liet zich goed gelden, zij doet met acht doelpunten knap mee. We sluiten af met twee speelsters die ieder zes uitdoelpunten wisten te maken: Ellen Jansen (FC Twente) en Simone Kets (sc Heerenveen).

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht De Eredivisie 2016/2017 cijfers in vogelvlucht verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *