Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Ester Weerdenburg neemt afscheid van IJFC

Afgelopen woensdag hebben de 3 vrouwenelftallen van IJFC een leuke avond gehad waar het seizoen werd afgesloten. Met eerst het afwerken van een voetgolf parkoers, op het veld, werd er vervolgens in het clubhuis “afscheid” genomen van seizoen 16-17.
Tevredenheid over de resultaten met handhaving in zowel 1ste en 3de klasse en VR3 die mooi in de middenmoot eindigden en topscorer, aanstormend talent en de trouwste traniningsbezoekster werden in het zonnetje gezet. en ook een moment van afscheid nemen van diverse mensen hoort bij zo’n avond.

Dat de speelsters het naar hun zin hebben bij IJFC wordt wel duidelijk uit het weinige verloop in de teams: Slechts 4 speelsters namen (gedwongen) afscheid waarbij ze mooi werden toegesproken door aanvoerders en trainers; Ester Weerdenburg (VR1 /blessure), Jill Marsé (VR2 /studie buitenland), Kayleigh van der Heiden( VR2 / blessure) en Puck van Oorsouw (VR3 / verhuizing).

Ook zijn er enkele stafleden die hun stokje overdragen en door de speelsters bedankt werden voor hun tomeloze inzet de afgelopen jaren; Marcel Heshusius, Rob Middelkoop en Henrie Kubbenga en ook verzorgster Luca Vervuurt neemt afscheid ivm stageverplichtingen.
Daarna, onder het genot van een drankje en hapje, werd er met elkaar naar de finale Europa League gekeken. Het seizoen zit er dus bijna op voor de vrouwen. Nog een enkele training en wat toernooitjes, dan genieten van de zomerstop om straks de draad weer op te pakken.

Voor staf en kader zal de pauze nog even op zich laten wachten want dit is de tijd om voorbereidende zaken te regelen om straks goed te kunnen starten en zo als afdeling en speelsters weer stappen te maken. Ook buigen zij zich over de vraag of er wellicht komend seizoen of het daarop volgend seizoen een 4de elftal zal starten. Er zit groei in de afdeling en dat geeft mogelijkheden. Ook zal de selectie weer op trainingskamp gaan in de voorbereiding en dat vraagt ook nog wat regelwerk.

Maar de slotsom is dat speelsters en begeleiding het goed hebben bij IJFC en dat er ruimte geboden wordt te groeien zowel in de breedte als in het niveau! Voel je je aangesproken (zowel recreatieve als prestatieve speelsters) en wil je de sfeer eens zelf proeven dan ben je altijd welkom om eens vrijblijvend een keer mee te trainen!

Het bericht Ester Weerdenburg neemt afscheid van IJFC verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *