Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

vv Berkum: “Een onvergetelijk weekend voor VR2/VR3”

Het is zaterdag 27 mei 2017 en vandaag vertrekken we naar de KNVB Campus te Zeist. Iets over half 9 ‘s ochtends rijden we met frisse moed en luchtige kleren het terrein van VV Berkum af. Als we halverwege zijn komt er een spraakbericht van Arjan Broekman in de groeps-Whatsapp. “Dames, als we aankomen bij de Campus dan is het er waarschijnlijk heel druk. We zijn er namelijk niet alleen, want spelers en speelsters van het Nederlands Elftal zullen ook rondlopen op het terrein in verband met de ING Oranje Fandag (..)”.

De stem van Arjan klinkt door de auto, maar is al snel niet meer te verstaan door het gegil dat ontstaat. Overigens vindt er later op de dag een groepsfoto plaats met o.a. Bas Dost, Steven Berghuis en Sergio Padt. Berry Kragt is fotograaf en gevraagd door Arjan om mee te gaan om voor ons deze geweldige herinneringen en ervaringen vast te leggen.

Aangekomen bij de Campus worden we naar onze parkeerplaatsen geleid, worden de toegangskaartjes voor het terrein uitgedeeld door aanvoerder Hannah Gerritsen en kunnen we onze spullen tijdelijk opslaan in de massageruimte van het teamhotel tot we officieel kunnen inchecken. Lisette Degen is ons aanspreekpunt en zij vertelt ons dat op het terras in het trainingscentrum taart op ons staat te wachten, want teamgenote Fleur van der Kolk is vandaag jarig. We krijgen muntjes zodat we consumpties kunnen halen bij de foodtrucks en tot 15:00 uur maken we deel uit van de enthousiaste kinderen met hun papa’s en mama’s die voor de ING Oranje Fandag zijn gekomen. We lopen allemaal in ons Wijnhuis shirt en voetbalkleren. Dit zorgt er voor dat de eerste handtekening al wordt uitgedeeld.

Om 16:30 uur worden we opgehaald uit het teamhotel door onze trainers. Gezamenlijk lopen we door de oranjetunnel dat ons leidt naar een grasmat die aanvoelt als een heerlijk zacht tapijt onder je voeten. Hier kunnen we ons wel uren op uitleven. Helaas is het 37 graden en houden we het bij anderhalf uur training, maar wel een training met Johnny Heitinga. Vooraf wordt er een groepsfoto gemaakt en wordt het KNVB vaantje overhandigd aan Lisanne Bronswijk die hem namens het team in ontvangst neemt. Deze is binnenkort te zien in de kantine van VV Berkum.

De groep wordt tijdens de training opgesplitst. De keepers krijgen kort een eigen training van Jurjen van Dijk en de rest van de dames wordt onder handen genomen door Christian Koop, Sheila Wachtmeester en Martijn Ehlhardt (hoofdtrainer bij de KNVB Campus). Er wordt geoefend op versnellen, omschakelen en het makkelijk spelen vanuit posities. Tevens komen er trucjes aan bod waarna je een duel aangaat met een verdediger en keeper. Johnny Heitinga doet mee met de trainingen en geeft de dames hier en daar wat tips, net zoals de andere trainers. De tips worden goed verwerkt en zowel de dames als de trainers zien ons gedurende de training groeien. De sfeer onderling is fantastisch, de trainingen zijn professioneel aangepakt en alles is tot in de puntjes geregeld.

Na de zaterdagtraining wordt het diner geserveerd in het trainingscentrum en wordt er een korte uitleg gegeven over wat er te vinden is. Gezonde voeding is namelijk erg belangrijk voor, tijdens en na het sporten. Goed voor het herstel van botten en spieren, maar ook als aanvulling op fysieke inspanning. Het eten is zeer gevarieerd met salades, fruit, pasta, vis en yoghurt en is ook nog eens erg lekker. Als de buiken gevuld zijn, verplaatsen we ons naar het teamhotel waar de feestcommissie een opdracht voor ons heeft. Deze opdracht heeft te maken met teambuilding en is een grappige en leuke manier om elkaar nog beter te leren kennen. Hierna wordt pingpong verruild voor bierpong en wordt het zweten en stressen bij 30 seconds. De koelkast is gevuld met bier, wijn en frisdrank en door de loungeruimte klinkt op een gegeven moment I Will Always Love You van Whitney Houston en er wordt uit volle borst meegezongen. De bas van de muziek klinkt nog tot een uur of 03:00 uur door het hotel en daarna is de rust teruggekeerd.

Op zondagochtend 09:00 uur worden de stoelen langzaamaan gevuld met slaperige (en brakke) spelers voor een zelf samengesteld ontbijt. Om 10:30 uur worden we weer opgehaald door de trainers en gezamenlijk lopen we naar het hoofdveld van de KNVB Campus. Dit veld is van kunstgras met kruk. “Om het veld staan palen met scanners. De professionele spelers krijgen een jasje aan en al hun bewegingen worden vastgelegd door die scanners.” Verteld Martijn Ehlhardt vooraf aan de training.

De oefeningen zijn hetzelfde als zaterdag alleen worden de groepen nu omgedraaid. Jurjen is er vandaag weer voor de keepers en Niels Gevers en Stefanie Kortenaar helpen bij de andere oefeningen. Deze training wordt afgesloten met een grote partij van 11 tegen 11. Na de training neemt Martijn nog het woord: “Jullie zijn een fijn en goed team samen en prettig om te trainen. Jullie mogen ook trots zijn met een sponsor als Arjan, want ik denk dat iedereen er wel zo een zou willen. Wij, als trainers, vonden het erg leuk om deze clinic’s aan jullie te geven en we gaan jullie zeker volgen in de komende seizoenen. We hopen dat jullie net zo genoten hebben als wij.” Nou dat hebben we zeker. Alles was tot in de puntjes verzorgd en we zijn behandeld als ware vips.

De trainingen waren erg leerzaam en een geweldige ervaring om mee te maken. “Het waren twee van de geweldigste dagen uit mijn leven,” zegt Jasmijn van Tilburg (speelster VR2). “Er zijn geen woorden die dit gevoel kunnen omschrijven.”

We mogen als team trots zijn dat we dit hebben meegemaakt. “Een droom die uitkomt” zegt Julia Antonissen vol enthousiasme. Na de lunch is het tijd om echt afscheid te nemen van de KNVB Campus en de nog aanwezige mensen. We sluiten als team af met een bedankje en een KNVB bal met onze handtekeningen erop voor Arjan, want zonder hem zouden we hier niet zijn geweest. Er zijn veel woorden die dit weekend kunnen beschrijven, maar onvergetelijk is toch absoluut het kernwoord wat alles in één keer samenvat. Want dat was het. Een weekend om nooit meer te vergeten.
Hannah Gerritsen (keeper Dames 2).

Het bericht vv Berkum: “Een onvergetelijk weekend voor VR2/VR3” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *