Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Ajax speelsters Van Lunteren en Van der Most tekenen bij

Desiree Van Lunteren en Liza Van Der Most zijn ook volgend jaar te bewonderen in het tricot van Ajax. De twee speelsters verlengden dinsdag. Van der Most met één jaar, Van Lunteren tekende een tweejarige verbintenis.

Van Lunteren was het gehele seizoen vaste basiskracht en speelde met vele doelpunten en assists een belangrijke rol in het behaalde landskampioenschap. Van der Most maakte aanvankelijk ook deel uit van de basiself maar de verdedigster kwam vanwege blessureleed minder in actie. Inmiddels is ze weer wedstrijdfit en maakte negentig minuten vol in de laatste competitiewedstrijd tegen PSV.

Er kleeft een uniek aspect aan het tweetal. Van de lichting die in 2012 begon bij Ajax zijn dit de enige twee overgebleven voetbalsters die nog deel uitmaken van de selectie. De nieuwe verlengingen stemt toekomstig hoofdtrainer Benno Nihom tevreden. ,,Heel belangrijk dat deze twee er volgend seizoen weer bij zijn. Het zijn kwalitatieve en constante speelsters die al vele jaren deel uitmaken van de Ajax Vrouwen.”

Nihom heeft nog meer lovende woorden over voor de speelsters. ,,Liza is ooit binnengekomen als rechtsbuiten maar we zagen een back in haar. Haar ontwikkeling is fraai verlopen en ze is een echte Ajax-back geworden. Dit seizoen begon ze wederom sterk en ze werd beloond met een uitverkiezing voor Oranje. De blessure waar ze mee worstelde maakte het seizoen wel een stuk zwaarder. Desiree was heel jong toen ze hier binnenkwam en ze schreef geschiedenis als maakster van ons eerste doelpunt. Ze is altijd fit en dat is bewonderenswaardig. Liza en Desiree kunnen in vele opzichten een voorbeeldfunctie vervullen voor andere speelsters,’ besluit Nihom.

Nu de landstitel binnen is willen Ajax niets liever dan ook de KNVB beker binnenhalen. Vrijdag dient deze kans zich aan. In Den Haag spelen Ajax en PSV om de nationale beker. De wedstrijd begint om 19:30, er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Klik hier om kaarten te bestellen.

Bron: Ajax

Het bericht Ajax speelsters Van Lunteren en Van der Most tekenen bij verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *