Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Bondscoach Wiegman maakt Oranje-selectie voor oefenwedstrijden bekend

Bondscoach Sarina Wiegman heeft 25 speelsters geselecteerd voor de komende twee oefenwedstrijden van de OranjeLeeuwinnen.

Vrijdag 9 juni om 18.30 uur speelt Oranje in het Rat Verlegh stadion in Breda tegen Japan. De Adelaarshorst in Deventer is op dinsdag 13 juni decor voor het duel Nederland-Oostenrijk (aanvang 20.45 uur). Beide stadions zijn tevens EK-host tijdens WEURO2017 aankomende zomer. Ajax-speelster Merel van Dongen is na een aantal maanden afwezigheid door een blessure weer opgeroepen voor Oranje.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal: Mandy van den Berg (Reading FC), Sheila van den Bulk (Djurgårdens IF), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (Achilles’29), Sisca Folkertsma (PSV), Loes Geurts (Paris Saint Germain), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Ellen Jansen (FC Twente), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (FC Twente), Vanity Lewerissa (PSV), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Rosengard), Vivianne Miedema (Bayern München), Liza van der Most (Ajax), Jill Roord (FC Twente), Shanice van de Sanden (Liverpool FC), Sherida Spitse (FC Twente), Sari van Veenendaal (Arsenal), Siri Worm (FC Twente) en Kelly Zeeman (Ajax).

Oranje is in voorbereiding op het EK, dat van 16 juli tot en met 6 augustus plaatsvindt in Nederland. Op 16 juli openen de Oranjevrouwen WEURO2017 met de wedstrijd tegen Noorwegen. Ruim 19.000 fans kochten al een ticket voor dit duel in de Galgenwaard in Utrecht. Naast Noorwegen, zijn Denemarken en buurland België tegenstander van Oranje in poule A.

Het bericht Bondscoach Wiegman maakt Oranje-selectie voor oefenwedstrijden bekend verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *