Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

De Zweef VR1 doen aan teambuilding in Ierland

Dit lange weekend naar Ierland zullen de speelsters en begeleiding niet snel vergeten. De bus van Brinker stond op Hemelvaartsdag al om 5.15 klaar om te vertrekken, er was nog geen dauwtrapper te bekennen. De reis ging voorspoedig en het inchecken van de grote groep bij balie Aer Lingus was een peulenschil.

Tegen het middaguur ging het met bus het dal in naar Cork, in de dichte mist. Diezelfde mist trok in de loop van de middag op en zo zat het “team and her staff” op één van de zonnige terrassen hartje centrum. De sfeer zat er mooi in en The Oliver Plunckett Pub werd het domein van de Zweef Vrouwen. ’s Avonds werd er een feestelijke tafel aangetroffen bij één van de geweldige restaurants in Cork. Vrijdag werd na een heerlijke Irish breakfast de “Hop on Hop of bus genomen” door de stad. De City Goal van Cork werd bezocht, de vrouwen gevangenis.

Een mooie historische locatie met alles nog in redelijke staat. Bewust opgezocht in opdracht van de coaches, zo te horen wordt het komende seizoen de regie wat strakker. Na een enerverende middag en avond (vooruit nacht) in de pub “Deep South” werd er zaterdag afgetrapt in het hoge gras van Pat Powdren Park. Het sportcomplex kan niet in de schaduw staan van ons prachtige Gagelman. Dug-outs voor de verandering aan beide zijden van het veld en alleen een scheidsrechter. Die assistenten van de scheids gebruiken ze niet in Ierland, de scheidsrechter moet het zelf maar opknappen, van ingooi tot buitenspel en van hoekschop tot natrappen. Maar de Zweef Vrouwen stonden hun mannetje en stuurden Wilton United FC met een 1-3 verlies naar huis. Doelpuntenmakers bij de Zweef waren Kim Praas (2x) en Sharon Wieldraayer.

Op zondag waren de meesten met hun resterende energie in staat om de kustplaats Cobh te bezoeken. Ook hier weer terrasbezoek, maar ook de Titanic Heritage. Cobh was ooit de laatste Europese havenplaats van dit imposante schip. Deze zonnige dag werd afgesloten met een private party op het BBQ deck van SOHO bar/pub. Een mooie classy pub met op het dak een eigen ruimte met eigen tap en muziek. Top geregeld. En ja, aan alles komt een einde en zo moest op de maandag het team er ook aan geloven. De spullen werden gepakt.

Een korte vlucht naar Nederland en een iets langere busreis bracht iedereen weer veilig terug aan de Koersendijk. Kleine oogjes, een pijntje hier en daar, maar nog altijd even enthousiast over de genoten ervaringen. Let’s do it again!

Het bericht De Zweef VR1 doen aan teambuilding in Ierland verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Zweef VR1 doen aan teambuilding in Ierland

Dit lange weekend naar Ierland zullen de speelsters en begeleiding niet snel vergeten. De bus van Brinker stond op Hemelvaartsdag al om 5.15 klaar om te vertrekken, er was nog geen dauwtrapper te bekennen. De reis ging voorspoedig en het inchecken van de grote groep bij balie Aer Lingus was een peulenschil.

Tegen het middaguur ging het met bus het dal in naar Cork, in de dichte mist. Diezelfde mist trok in de loop van de middag op en zo zat het “team and her staff” op één van de zonnige terrassen hartje centrum. De sfeer zat er mooi in en The Oliver Plunckett Pub werd het domein van de Zweef Vrouwen. ’s Avonds werd er een feestelijke tafel aangetroffen bij één van de geweldige restaurants in Cork. Vrijdag werd na een heerlijke Irish breakfast de “Hop on Hop of bus genomen” door de stad. De City Goal van Cork werd bezocht, de vrouwen gevangenis.

Een mooie historische locatie met alles nog in redelijke staat. Bewust opgezocht in opdracht van de coaches, zo te horen wordt het komende seizoen de regie wat strakker. Na een enerverende middag en avond (vooruit nacht) in de pub “Deep South” werd er zaterdag afgetrapt in het hoge gras van Pat Powdren Park. Het sportcomplex kan niet in de schaduw staan van ons prachtige Gagelman. Dug-outs voor de verandering aan beide zijden van het veld en alleen een scheidsrechter. Die assistenten van de scheids gebruiken ze niet in Ierland, de scheidsrechter moet het zelf maar opknappen, van ingooi tot buitenspel en van hoekschop tot natrappen. Maar de Zweef Vrouwen stonden hun mannetje en stuurden Wilton United FC met een 1-3 verlies naar huis. Doelpuntenmakers bij de Zweef waren Kim Praas (2x) en Sharon Wieldraayer.

Op zondag waren de meesten met hun resterende energie in staat om de kustplaats Cobh te bezoeken. Ook hier weer terrasbezoek, maar ook de Titanic Heritage. Cobh was ooit de laatste Europese havenplaats van dit imposante schip. Deze zonnige dag werd afgesloten met een private party op het BBQ deck van SOHO bar/pub. Een mooie classy pub met op het dak een eigen ruimte met eigen tap en muziek. Top geregeld. En ja, aan alles komt een einde en zo moest op de maandag het team er ook aan geloven. De spullen werden gepakt.

Een korte vlucht naar Nederland en een iets langere busreis bracht iedereen weer veilig terug aan de Koersendijk. Kleine oogjes, een pijntje hier en daar, maar nog altijd even enthousiast over de genoten ervaringen. Let’s do it again!

Het bericht De Zweef VR1 doen aan teambuilding in Ierland verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *