Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

FC Berghuizen wint FC Twentecup 2017

Een hele belevenis voor de meiden van FC Berghuizen, zij speelden de finale van de FC Twentecup op de grasmat van de Grolsch Veste!

Maar voordat het zover was ging er heel wat aan vooraf. De meiden (afkomstig uit verschillende teams) moesten punten verzamelen om zich te kwalificeren. Deze kon het team verdienen door zich maatschappelijk in te zetten en o.a. buurtbijdragen te doen. Zo speelden zij spelletjes met ouderen op Gereia, hielpen zij mee bij wandelen tegen MS, vulden zij pakketten bij de voedselbank, verzorgden trainingen bij Boescoolfit en organiseerden zij een pannenkoekentoernooi.

De punten werden ruimschoots behaald waardoor het team de voorronden mochten spelen op het trainingscentrum in Hengelo. Hier werd het team dik verdiend poulewinnaar waardoor de finale bereikt werd. Een week later kwamen de finalisten naar de Grolsch Veste waar zij zich in de kleedkamers van de eredivisie-spelers mochten omkleden. FC Berghuizen kwam samen met de andere finalisten in FC Twente tenue uit de catacomben het veld op. Uit de stadionspeakers klonk “you never walk alone”. Gezamenlijk liepen zij naar de middenstip om daar het meegekomen publiek te begroeten.

De coaches namen plaats in de dug-out en het fluitsignaal klonk. FC Berghuizen keek al gauw tegen een achterstand aan maar de meiden bikkelden op iedere centimeter. Bij rust nog steeds 0-1, waarop enkele tactische wijzigen plaatsvonden tegen deze sterke tegenstander OBS uit Schüttorf. De meiden combineerden nu prima en zetten fraaie aanvallen op die al snel beloond werden met de gelijkmaker en uiteindelijk de overwinning 3-1. De FC Twente cup ging na een geweldige avond mee naar de club uit Oldenzaal.

FC Berghuizen is trots op dit team en dit niet alleen vanwege de sportieve prestatie maar ook zeker vanwege hun maatschappelijke betrokkenheid!

Het bericht FC Berghuizen wint FC Twentecup 2017 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *