Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

FC Utrecht moet uitwijken naar ander stadion vanwege het EK

FC Utrecht, dat afgelopen weekend Europees voetbal binnensleepte, speelt de tweede voorronde van de Europa League niet in het eigen stadion. Vanwege het EK is de club genoodzaakt om uit te wijken naar een ander stadion. De Galgenwaard is in juli namelijk al in gebruik. Het Nederlands elftal speelt op 16 juli de openingswedstrijd van het Europese eindtoernooi tegen Noorwegen.

Na een lange zoektocht langs verschillende clubs kwam het stadion van RKC Waalwijk als meest geschikte uit de bus. Andere stadions in de omgeving waren ook niet beschikbaar. Het EK zal namelijk verspreid zijn over zeven speelsteden en andere voetbalclubs zaaien gedurende de periode van de voorrondes net een nieuw veld in of, zoals het geval is bij PSV, hebben er optredens.

Toch heeft FC Utrecht er geen spijt van dat ze het eigen stadion ter beschikking heeft gesteld voor het EK. “Dat is al een jaar of vijf geleden besloten. Toen konden we natuurlijk nog niet bevroeden dat we dan wellicht in deze situatie terecht zouden komen.’’ Als FC Utrecht erin slaagt om een ronde verder te komen, speelt het daarna wel weer in de Galgenwaard.

 

 

Het bericht FC Utrecht moet uitwijken naar ander stadion vanwege het EK verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *