Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Meidenvoetbal: FC Berghuizen MO11-1 kampioen eerste klasse!

Wie aan het begin van het seizoen de voorspelling gedaan zou hebben dat MO11-1 (het tweede selectieteam) kampioen werd, zou raar aangekeken zijn geworden. Immers betreft het een geheel nieuw team met speelsters die het vorige seizoen in één van de andere O11 teams in tweede klasse uitkwamen. Het bleek een prima combinatie van eerste en tweedejaarsspeelsters.

De meiden waren fanatiek op de training en ook tijdens wedstrijden zette iedereen hun beste voetbalbeentje voor! Ze eindigden in het najaar tot ieders tevredenheid in de middenmoot. Onder leiding van hun coach Richard werd deze voorjaarsreeks een serie neergezet van 7 wedstrijden op rij zonder puntverlies. Dit was al een voorzichtige voorbode op een hoge klassering aangezien de meiden uit en thuis speelden en er 8 teams in de poule zaten. Maar toen kwam de return en werd de eerste wedstrijd verloren. Nog geen man overboord aangezien FC Berghuizen een mooie voorsprong had opgebouwd.

De volgende wedstrijd in de return werd ruim gewonnen terwijl de nummer 2 punten morste. De meiden hadden nu genoeg aan 3 punten uit drie wedstrijden. Het was dus niet de vraag of ze kampioen zouden worden maar wanneer! De eerste wedstrijd van die drie werd thuis gespeeld tegen Hoeve Vooruit MO11-1. Aanvankelijk waren de meiden wat zenuwachtig maar na een paar goede acties kreeg het team vertrouwen en speelde het een lekkere pot voetbal. Met 4-0 werd de tegenstander verslagen waarna het team meteen door het bestuur gehuldigd werd. FC Berghuizen MO11-1 werd kampioen van de 1ste klasse met een ruime voorspong op de nummer 2! Kampioenen olé olé olé, klonk het op de platte wagen die natuurlijk een ritje in de buurt maakte.

Het bericht Meidenvoetbal: FC Berghuizen MO11-1 kampioen eerste klasse! verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *