Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Meidenvoetbal: FC Berghuizen MO15-1 KNVB districtskampioen!

Afgelopen zaterdag wist FC Berghuizen MO15-1 (uitkomend in de 1ste klasse) met een overtuigende zege de KNVB beker in de wacht te slepen! De meiden zijn dit voorjaar gepromoveerd naar de 1ste klasse en werkten een overvol programma af waarvan zij zelfs vijf wedstrijden binnen tien dagen moesten spelen waaronder de bekerwedstrijd. Zowel competitie als beker 100% doen lukt zelfs een eredivisie ploeg niet in zo’n kort tijdsbestek, dus zetten de meiden en staf zich volledig in op de bekerfinale! De poulefase werd overtuigend doorstaan.

Ook de eerste en tweede tussenronde werden simpel gewonnen waardoor dan eindelijk de kwartfinale volgde. In Zutphen werd een zege geboekt van 0-3. De halve finale was sidderend tegen een sterke en fysieke tegenstander Ulftse Boys MO15-1, het werd 2-2 waarna een spannende penaltyreeks volgde. Nadat een speelster van Ulftse Boys over schoot ging FC Berghuizen door naar de finale tegen Zwart Zwit’ 63 uit Harderwijk. Zwart-Wit wekte een zeer energieke indruk ondanks de hoge temperatuur. FC Berghuizen deed het wat rustiger aan en zo waren ook de eerste 10 minuten.

Zwart wit speelde aanvankelijk veel op de helft van FC Berghuizen en de groenwitten lieten ze komen om ze vervolgens van achteruit weg te tikken. Steeds vaker toonden de meiden uit Oldenzaal waarvoor ze gekomen waren. Winnen, alleen maar winnen! Na een fantastische openingstreffer kreeg het team vuur onder hun schoenen en vlamde het over het veld van DOS’37. Een vermakelijke pot voetbal volgde waarbij de tegenstander het nakijken had. Een overtuigende overwinning van 3-0 werd geboekt en de beker des bekers ging in de spelersbus mee naar Oldenzaal! FC Berghuizen MO15-1 is KNVB Districtsbekerkampioen, een super prestatie na een fantastisch seizoen!

Het bericht Meidenvoetbal: FC Berghuizen MO15-1 KNVB districtskampioen! verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *