Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Tweede wedstrijd kampioenschap van Nederland zaalvoetbal beslissen

vv Pernis/Barcelona Soccer Schools won afgelopen week in Drachten de eerste finale wedstrijd met 1-5. Aankomende vrijdag, 2 juni a.s. speelt de huidige landskampioen thuis in Schiedam de tweede wedstrijd. Drachtster Boys, de bekerwinnaar, moet dus winnen om nog een 3e wedstrijd te spelen. Bij een gelijke stand is er een verlenging en daarna strafschoppen.

In de eerste wedstrijd leken beide ploegen lange tijd gelijkwaardig. Vooral het scoren was de Friezinnen een probleem. Bij de ploeg uit Rotterdam liet Felicia Sedighi met drie goals zien hoe dat moet. De wedstrijd begint om 20.30 uur en wordt gespeeld in de Groenoordhal (Schiedam).

Tijdens de finale zal de oprichting plaats vinden van de Coöperatie Eredivisie Futsal Vrouwen (CEFV). Dit is een initiatief van de clubs en door de oprichting van deze organisatie willen zij meer samenwerken op gebieden als marketing, communicatie en ontwikkelen van vrouwenzaalvoetbal.

Het voorlopige bestuur bestaat uit Annette van de Weijden, Anet Lablans en Tom van Mierlo. De Eredivisie vrouwen is gestart in seizoen 2011-2012 en is op weg een stabiele competitie te worden. Dit jaar wilden 4 Hoofdklassers de stap naar de top van het vrouwenzaalvoetbal maken. In de UEFA is in de afgelopen periode gesproken over een EK voor de vrouwen in 2019.

Fotografie: Tibbesma Fotografie

Het bericht Tweede wedstrijd kampioenschap van Nederland zaalvoetbal beslissen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *