Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Meiden O17 Hoogland pakken na beker ook districtstitel

Na de beker grepen de meisjes van Hoogland onder 17 jaar gisteravond ook de titel in de hoofdklasse in district West 1, na winst op SC ‘t Gooi (5-2). Ze mogen zich met recht het beste meisjesteam uit de regio noemen. ,,Maak er maar de beste van Nederland van.”

Er moest nog één wedstrijd gespeeld worden voordat het meisjesteam van Hoögland O17 jaar zich kampioen in het district West I mocht noemen. Nota bene het duel tegen aartsrivaal SC ‘t Gooi, de nummer twee van deze hoofdklasse, moest nog ingehaald worden. ,,We kwamen heel ver in het bekertoernooi. Daarom werd deze wedstrijd doorgeschoven”, legt Wouter Pijl, één van de twee coaches van het team uit. ,,‘t Gooi is ook nog eens het enige team waar we dit seizoen van verloren hebben. Dat was overigens wel in de najaarscompetitie. Nu zijn we ongeslagen kampioen geworden. Aangezien West I in het algemeen gezien wordt als het district waar het meidenvoetbal het best is, kun je er best van maken dat wij de beste van Nederland zijn.”

Dat laatste is best opmerkelijk ontdekte Pijl dit seizoen. Andere clubs in deze hoofdklasse halen al veel speelsters uit de regio erbij om de ploeg te versterken. Daar van is bij Hoogland geen sprake. ,,Voor de wedstrijd tegen Reiger Boys sprak ik hun trainer. Hij vertelde dat dertien van zijn zestien speelsters van veraf kwamen. Hij vroeg hoe dat bij ons zat. Nou heel simpel, ze komen alle zestien op de fiets en dat doen ze al jaren.” ,,Een deel van de groep voetbalt al vanaf pupillen bij elkaar”, vervolgt Pijl. ,,Eerst bij de jongens, daarna in een meidenteam. Het begon met mijn dochter, zij wilde graag een meidenteam formeren en zo is het begonnen. Ze spelen nu al zes jaar bij elkaar.”

Echte ‘finale’

De wedstrijd tegen ‘t Gooi was een echte ‘finale’ met alles erop en eraan. ‘t Gooi scoorde als eerste. Nog voor rust kwam Hoogland op voorsprong door treffers van Lotte Schipper en Simone van de Fijnegeer.

Na de pauze scoorden beide ploegen in een minuut tijd. Het was weer Schipper die Hoogland op voorsprong zette: 3-2. Daarna ging het hard. Kyara Vanheuverswijn zorgde voor 4-2 waarna Faya Willigenburg de eindstand op 5-2 bepaalde. Daarna kon de (uiteraard kinder-) champagne ontkurkt worden. ,,Je zag vandaag weer de Hooglandse mentaliteit”, vertelt Antoon Stolwijk, de andere trainer van het team, vol trots. ,,Tegenstanders kunnen ons vaak één helft bijbenen. Daarna maken we vaak het verschil, omdat we er echt altijd met zijn allen voor knokken.”

Na het feestje wilde Pijl toch nog even een kritische noot kraken. ,,Ook al zijn wij met afstand het beste meidenteam uit het district, nog nooit is één van onze talenten geselecteerd door de KNVB. Dat verbaast mij enorm. We hebben zelfs nog nooit een scout gezien. Ik vraag me af hoe dat komt. Natuurlijk is de kracht van dit team het collectief, maar je zag vandaag toch ook wel dat er een paar meiden tussen zaten die echt heel goed kunnen voetballen.”

Het bericht Meiden O17 Hoogland pakken na beker ook districtstitel verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *