Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Lucie Akkerman (PSV) reageert op incident

Vrijdag 2 juni 2017. Deze dag had voor ons, als PSV-vrouwen, het mooiste voetbalmoment van het seizoen 16-17 kunnen worden. Weken, misschien wel maanden, heeft menig voetbalster en supporter uitgekeken naar deze voetbalclash. Het werd dan ook een bekerfinale met alles erop en eraan. In grote getalen meegereisde supporters, spandoeken, een prachtig stadion en bovenal een goede sfeer op de tribunes.
Ik beperk mij niet zonder reden tot een goede sfeer op de tribunes. Zoals menig Facebook-gebruiker heeft kunnen zien ontving ik in de 28e minuut een stomp in mijn buik. Ja, ik heb het over mijn buik en niet over datgene wat 20 centimeter lager zit. Tijdens de wedstrijd reageerde ik stoïcijns, als je überhaupt over een reactie mag en kan spreken. Dit mede door het feit dat ik de ernst van de overtreding niet heb kunnen constateren. Tijdens een voetbalwedstrijd vinden immers regelmatig duels plaats waarbij duw- en trekwerk niet wordt geschroomd.

Na afloop van de wedstrijd stond mijn telefoon roodgloeiend door de vele berichten over dit incident. Ik las berichten als “Luc, je laat je toch niet zo behandelen?” of “Bij mij had ze dat nooit hoeven doen.” Gelukkig hadden we het voorrecht uitgezonden te worden op Fox Sports 1 en zijn er uitstekende beelden beschikbaar van het incident. Het gaat mij er daarbij niet om, om Ajax dan wel de keepster in casu in een negatief daglicht te plaatsen. Het gaat mij om het feit dat dit niet de manier mag en kan zijn waarop wij voetballers/mensen met elkaar omgaan.

De KNVB heeft sportiviteit en respect erg hoog in het vaandel staan. Hierdoor ben ik ervan overtuigt dat zij dit niet stilzwijgend de revue kan laten passeren. Wanneer deze handelingen als normaal worden beschouwd op het hoogste niveau van vrouwenvoetbal in Nederland, zorgt dit voor een slecht voorbeeld voor voetballend Nederland. Mijn vertrouwen in de KNVB voor het nemen van een juiste en passende beslissing is dan ook erg groot.

Na mijn uitweiding over het incident wil ik terugkomen op het voetbal zelf. Er is immers een prachtige bekerfinale gespeeld waarbij onze aanvoerder, Jeslynn Kuijpers, menig PSV-hart sneller deed kloppen. Zij zette de PSV-vrouwen in de eerste helft op een 0-1 voorsprong. Tot ieders verbazing werd deze goal (onterecht) afgekeurd en bleef de tussenstand 0-0. Na de rust hebben wij helaas onze meerdere moeten erkennen in Ajax. Mijn felicitaties gaan dan ook voor zowel het kampioenschap als de beker uit naar de Ajax-vrouwen.
Als laatste wil ik onze supporters ontzettend bedanken voor de steun het afgelopen seizoen en de Oranje Leeuwinnen heel veel succes wensen!

Bron: Lucie Akkerman (Facebook)

Het bericht Lucie Akkerman (PSV) reageert op incident verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *