Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Achilles ’29 bindt duo langer aan zich

Achilles ’29 heeft de contracten van Yvette Derks en Bonita Theunissen verlengd. Het duo zal dus ook volgend seizoen nog in Groesbeek spelen. Derks werd afgelopen seizoen zelfs de speler van het jaar bij haar club en Theunissen scoorde in de eredivisie 6 maal. De 23-jarige Derks: “Ik heb een goed seizoen gehad en in alle wedstrijden gespeeld als centrale verdediger. Ik wil zeker nog een jaar belangrijk zijn voor ons team. Hef feit dat ik de speler van het jaar bij Achilles geworden ben maakt me erg trots. Ik ga die lijn zeker voortzetten volgend seizoen!”

“Ik begon erg goed en heb zelfs geschiedenis geschreven door voor de club het eerste doelpunt in de eredivisie te maken. Helaas, vanaf november heb ik enkele blessures gehad maar toch heb ik bijna alle wedstrijden gespeeld,” vertelt Theunissen. Alhoewel ik 6 keer gescoord heb ben ik daar niet tevreden over. Ik wil nog stappen maken en moet proberen de rust voor de goal te bewaren en dan ga ik er meer maken. Leuk was ook dat ik in september het “doelpunt van de maand” in de eredivisie maakte en dat beeldje staat trots op de kast.”

Achilles ’29 eindigde dit seizoen op een 7e plaats van de 8 en liet PEC Zwolle achter zich. “Dit was ook de verdienste van onze trainster Judith Thijssen waar we veel van geleerd hebben!” Een goede prestatie van de Wijchense meiden in ook hen eerste eredivisie jaar! Echter is de club door geldproblemen in zwaar weer terecht gekomen. Maar voor de beide Wijchense meiden, die 6 keer per week voetballen, geen issue. “Voetbal is en blijft onze passie en we willen dat op het hoogste niveau in Groesbeek blijven uitoefenen.”

Bron: Wijchensnieuws.nl
Foto: Nienke van der Tak 

Het bericht Achilles ’29 bindt duo langer aan zich verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *