Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Brekend: RKHVV stopt met landelijk voetbal

Het afgelopen seizoen was voor de selectie van VR1 onvoldoende om degradatie tegen te houden. Ondanks alle inspanningen van de gehele staf is het niet gelukt om in de topklasse te blijven. Deze situatie leidde tot het vertrek van het meerendeel van de selectie van VR1.
Voor RKHVV een moeilijke situatie. Niet in de laatste plaats omdat het vrouwen- en meidenvoetbal een bekendheid genoot die terug te voeren is op de ‘meiden voetbalschool’. Deze voetbalschool luidde het begin in van een zeer succesvolle periode vrouwen en meidenvoetbal binnen RKHVV en zorgde voor een stabiele basis.

Maar RKHVV heeft vaker bewezen (zie bijlage) om sterker terug te komen uit een lastige situatie met het vrouwenvoetbal. Als er een deur dichtgaat, gaat er ook een andere deur weer open. Om het vertrek van de selectie op te vangen wordt er nu een compleet nieuwe selectie gevormd uit de meiden van de jeugdopleiding. De meiden van RKHVV MO-19 zullen het hart gaan vormen van het nieuwe VR1, aangevuld met de meiden uit VR2 + VR3. Een taak die door de staf op dit moment verder wordt uitgewerkt.

Iwan de Jong, bestuurslid selectiezaken van R.K.H.V.V. zegt: “ Jammer, maar wij gaan nu door met een nieuwe ploeg en bouwen aan de toekomst. Ik kijk er naar uit om met een nieuwe frisse groep te werken. Met de juiste inzet van de meiden en ondersteuning vanuit de club, sponsoren en de supporters zijn we zeker in staat om weer terug te komen. Daar zal echter wel een aantal jaren voor moeten worden uitgetrokken, omdat we met een nieuwe ploeg starten. Maar binnen de vereniging is zoveel ambitie, kennis en veerkracht aanwezig dat ik daar niet over twijfel.”

Fons van de Logt, voorzitter van R.K.H.V.V. zegt: “Ik vind het erg jammer dat het zo is gegaan. Je wint samen, maar je moet af en toe ook samen incasseren. Toch werd het langzaam duidelijk dat er weinig animo was bij de ploeg voor een herstart. Ik zie hier het effect van een gebrek aan betrokkenheid bij een flink aantal speelsters, dat is wel teleurstellend om te zien. Het Samen één gevoel is daarbij niet aanwezig en ze kiezen voor zichzelf. Maar goed, het is zo en wij kijken met respect voor het verleden nu naar de toekomst. We gaan nu samen verder met speelsters van eigen club in de 3e klasse.“

RKHVV is op dit moment in gesprek met de onlangs aangestelde trainer voor VR1, Dennis Kitaman, over de ontstane situatie.

Fotografie en tekst: RKHVV

Het bericht Brekend: RKHVV stopt met landelijk voetbal verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *