Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

‘Succes meidenvoetbal voor een groot deel te danken aan clubs’

Vrouwenvoetbal is ongekend populair. Met het EK in aantocht en een verdubbeling van het aantal leden in tien jaar tijd een goede reden voor RTL Nieuws om een korte reportage over dit succes te maken.

Aanwezig op een groot toernooi in Waalwijk geeft Leonne Stentler, oud-international en voormalig speelster van o.a. Ajax, aan dat het succes voor een groot deel is te danken aan de clubs in Nederland. “Er zijn een aantal clubs die het vrouwenvoetbal echt omarmd hebben en ervoor hebben gezorgd dat er een meidenafdeling is met opgeleide trainers, maar ook dat meisjes tussen de jongens kunnen voetballen als ze getalenteerd zijn. Zij hebben ervoor gezorgd dat meiden een plek hebben binnen de club en zich daardoor geaccepteerd voelen.”

Vivianne Miedema heeft als één van de grote boegbeelden voor alle voetballende meiden inmiddels al meer dan 25.000 volgers op Instagram. De 20-jarige spits denkt dat door de grote toestroom van jongen meiden het Nederlands elftal óók beter wordt. “Ik denk dat het heel positief is dat je uiteindelijk een grotere groep krijgt waar je uit kan kiezen. In Duitsland en Frankrijk zie je dat al heel erg. Zij hebben gewoon een stuk meer meiden dan dat wij hebben. In de toekomst zou het wel heel mooi zijn als wij ook meer meiden hebben dan wel nu al hebben,” besluit Miedema.

De volledige reportage bekijk je hier.

Foto: Jonas Bloemen

 

 

Het bericht ‘Succes meidenvoetbal voor een groot deel te danken aan clubs’ verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *