Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Miedema lanceert haar boek ‘Meidenvoetbal’

Naast gelouterde international en rolmodel is de pas 20-jarige Vivianne Miedema nu ook auteur. Samen met schrijfster Joke Reijnders heeft Miedema hard gewerkt aan haar boek ‘Meidenvoetbal’. Een boek waarin de spits van de OranjeLeeuwinnen naast tips en trucs ook persoonlijke verhalen over haar carrière en het vrouwenvoetbal deelt.

Op het zonovergoten complex van vv De Meern werd het allereerst exemplaar uitgereikt aan sportliefhebber en presentator Humberto Tan. Vervolgens leidde Tan een speciale persconferentie in goede banen, nadat jeugdspeelsters van de lokale voetbalclub de kans kregen om Miedema het hemd van het lijf te vragen.

Vragen als ‘voor welke club zou je nog willen spelen?’ en ‘vanaf welk moment wist je dat je de top kon bereiken met voetbal?’ werden op Miedema afgevuurd. Zo zou Miedema, als het Spaanse vrouwenvoetbal zich blijft door ontwikkelen, graag nog voor FC Barcelona willen voetballen. Ook hoopt ze ooit nog Feyenoord als club op haar al noemenswaardige cv te zetten.

Namens vrouwenvoetbalnieuws.nl was de vloggende reporter Kiki de Ruijter benieuwd naar de leukste tip of truc uit het boek. Na even te hebben nagedacht, gaf Miedema aan dat ze op het voetbalveld niet alleen geniet van het scoren van doelpunten, maar dat ze ook graag een panna maakt. “Het mooiste is als je de bal bij iemand tussen de benen kan spelen en er dan ook nog voorbij kan komen,” vertelt Miedema, die daarna uitgebreid de tijd nam om haar favoriete passeerbewegingen te demonstreren tijdens een clinic.

Aan het einde van de memorabele middag werden de aanwezige meiden ook nog beloond met een handtekening. In het gloednieuwe boek of zelfs op de kicksen. Na afloop van de leerzame training over hoe een spits het beste het net kan vinden, staat de volgende generatie voetbalsters in ieder geval te popelen om in de voetsporen van Miedema te treden. Met de persoonlijke tips en verhalen van hun idool moet dat vast en zeker goed komen.

 

 

Het bericht Miedema lanceert haar boek ‘Meidenvoetbal’ verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *