Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Suzanne Bakker assistent-trainer bij Excelsior/Barendrecht

Suzanne Bakker – Van Zadelhoff (30) is komend seizoen assistent van hoofdtrainer Sander Luiten bij het vrouwenteam van Excelsior Barendrecht. Zij heeft als speler en trainer ervaring in de Topklasse en kwam tevens één seizoen uit voor FC Utrecht in de Eredivisie Vrouwen. Ze combineert het trainerschap met een baan als combinatiefunctionaris meisjesvoetbal bij Rotterdam Sportsupport.

Droombaan

,,Mijn ambitie was om vaker dan twee keer per week met een ploeg op het veld te staan en daarom is Excelsior Barendrecht voor mij de ideale stap’’, stelt Suzanne Bakker – Van Zadelhoff. ,,Mijn ambitie is om ooit als hoofdtrainer in de Eredivisie Vrouwen aan de slag te gaan en dit zie ik als een stap in de richting van die droombaan. Ik ken Sander nog van de KNVB en kijk ernaar uit om samen met hem aan de slag te gaan.’’

Eredivisie Vrouwen

,,Ik vind het super dat Excelsior samen met Barendrecht de stap naar de Eredivisie Vrouwen zet. In deze regio zijn er veel vrouwen die op dit niveau willen voetballen en die zullen nu zeker voor Excelsior Barendrecht willen spelen. Allemaal speelsters die als doel hebben om echt beter te worden. Mijn drijfveer is om spelers beter te maken en daarom heb ik veel zin om hier aan de slag te gaan.’’

FC Utrecht

Bakker – Van Zadelhoff is geen onbekende in het vrouwenvoetbal. Zelf voetbalt ze sinds haar zesde. Ze begon bij Apollo ’68 en ging op advies van de KNVB als D-pupil naar Reigerboys. Daar voetbalde ze nog twee seizoenen met en tegen jongens en maakte daarna de stap naar het eerste damesteam. Met Wartburgia speelde ze in de Topklasse en tussendoor voetbalde ze een jaar bij FC Utrecht in de Eredivisie. De laatste jaren was zij als hoofdtrainer actief voor Wartburgia en voetbalde ze in de zaal.

Rotterdam Sportsupport

Ook probeert ze als combinatiefunctionaris meisjes te stimuleren om te voetballen. Dat doet ze in Amsterdam en dezelfde functie bekleedt ze sinds 1 september bij Rotterdam Sportsupport. ,,Ik verzorg vanuit die functie onder meer clinics op scholen om meiden enthousiast te maken voor voetbal. Ik doe dat onder meer op de Oscar Romeroschool, een van de Excelsior Schools.’’

Schoolsportvereniging

,,Daar kunnen meiden lid worden van de schoolsportvereniging, die ook verbonden is aan Excelsior. Ze voetballen in eerste instantie op school, maar als ze het leuk vinden kunnen ze eventueel bij Excelsior gaan voetballen. Meisjes vinden voetballen leuk, maar weten vaak niet waar ze terecht kunnen. En clubs willen vaak wel meisjesvoetbal, maar weten niet altijd hoe en wat.’’

Verenigingen

,,Je ziet steeds meer meiden op de pleintjes voetballen, maar hoe maak je ze enthousiast voor een vereniging? Dat doe je onder meer door ze een keer uit te nodigen. De ontvangst moet dan wel goed zijn en ook alles daar omheen. Ook bij meiden moet alles kloppen, zoals dat voor jongens ook geldt. Gelukkig nemen verenigingen het meidenvoetbal steeds serieuzer, maar de kennis ontbreekt soms nog. Daarvoor kunnen ze ook bij mij terecht. Op zich is meidenvoetbal niet heel anders dan jongensvoetbal, alleen is de sfeer voor meiden vaak nog bepalender.’’

Fotografie en tekst: Excelsior/Barendrecht

Het bericht Suzanne Bakker assistent-trainer bij Excelsior/Barendrecht verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *