Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

BREAKING: Kerstin Casparij vertrekt ook naar VV Alkmaar

Na Simone Kets en Ingrid Schuiten maakt ook Kerstin Casparij de overstap van sc Heerenveen naar vv Alkmaar. Tegenover vrouwenvoetbalnieuws.nl sprak de 16-jarige speelster exclusief over deze vervolgstap in haar nog prille carrière als voetbalster.

Ondanks dat er ook contact was met andere clubs, had vv Alkmaar duidelijk de beste papieren. “De club was heel serieus en wilde me echt hebben. Ze waren heel erg zeker van hun zaak én heel positief over mij en mijn ontwikkeling.”

Het team van trainer Gideon Dijks krijgt inmiddels steeds meer vorm en Casparij weet al hoe zij komend seizoen belangrijk gaat zijn voor haar ploeg. “Ik denk dat ik de rol van nummer tien ga innemen. Ik hoop natuurlijk zo veel en zo goed mogelijk te voetballen om ook assists te kunnen geven op de voorste drie speelsters.”

Nu Telstar onder de vlag van vv Alkmaar verdergaat, is er volgend jaar naast Barendrecht/Excelsior dus eigenlijk sprake van een tweede nieuwkomer in de Eredivisie. Op welke plaats gaan de Noord-Hollanders zich richten? “We hebben een heel jong en talentvol team. Daarnaast hebben we ook een paar oudere speelsters ertussen zitten en zijn we heel gemotiveerd. Ik denk dat de top vier zeker wel haalbaar zou moeten zijn,” vertelt de middenveldster, die voor zichzelf ook een aantal doelen heeft gesteld. “Ik wil sowieso meer doelpunten maken en veel assists geven staan ook zeker op het lijstje. Bovendien hoop ik veel speelminuten te kunnen maken, maar dat wil iedereen.” Op de vraag of ze liever een doelpunt maakt of een assist geeft, antwoordt ze lachend: “Ik vind een doelpunt maken toch mooier.”

Nu het hoofdstuk sc Heerenveen is afgesloten, is het tijd om terug te kijken en dat doet de speelster met een goed gevoel. “Ik denk dat ik me bij Heerenveen goed heb ontwikkeld en ik heb ook een heel leuke tijd gehad daar. Maar ik was op zoek naar iets nieuws.”

Voordat de zomer begint, moet Casparij nog even vol aan de bak. “Ik studeer op het MBO en probeer dit jaar zo snel mogelijk af te ronden, zodat ik in Alkmaar door kan stromen naar het tweede jaar.” Vervolgens twee maanden luieren zit er overigens niet in. “Ik ga twee weken op vakantie deze zomer en daarna ga ik gewoon veel trainen.”

Schrijver: Marjolein van der Veldt
Foto: vv Alkmaar

Het bericht BREAKING: Kerstin Casparij vertrekt ook naar VV Alkmaar verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *