Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

De competitie opzet voor het komende seizoen

In een kort overleg met de KNVB persvoorlichting het volgende voor seizoen 2017/18:

De intentie is om zoveel mogelijk poules van 12 te hanteren voor genoemde klasse. Door een gecombineerde Topklasse A is het elk seizoen afwachten hoeveel zaterdagteams degraderen vanuit de Topklasse A naar de Hoofdklasse A, evenals zondagteams (Hoofdklasse B).

Dit kan mogelijk leiden tot een verschillend aantal, zoals dat de afgelopen seizoenen meerdere malen is voorgekomen. In dergelijke gevallen moet één hoofdklasse (vaak A) uit meer dan 12 team bestaan, terwijl de andere hoofdklasse (vaak B) opgevuld moet worden vanuit de nacompetitie tot 12 teams. Dit heeft tevens een direct gevolg voor de onderliggende klassen, waar dus mogelijk ook een versterkte promotie het gevolg is van de ontwikkelingen in de top.

Na komend weekend kan de balans worden opgemaakt en zullen wellicht nog formeel benodigde wedstrijden voor opvulling worden uitgeschreven. Verder dit weekend nog een paar wedstrijden, komen we later nog op terug.

Het bericht De competitie opzet voor het komende seizoen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *