Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

KNVB: “Vrouwen in de bestuurskamer”

Om meer vrouwen op het voetbalveld te krijgen, moeten verenigingen meer vrouwen in hun bestuur opnemen. Dit is het advies waarmee vier studenten van de Rijksuniversiteit Groningen de datachallenge bij de KNVB wonnen.

De datachallenge gaf zo’n veertig deelnemers een unieke kans om met de data van de KNVB te werken. Het doel was om meer inzicht te krijgen in de omvang en impact van het meiden- en vrouwenvoetbal ten opzichte van het voetbal in zijn geheel. Daarnaast werd de deelnemers gevraagd om op basis van de data een beeld te geven van hoe dit zich in de toekomst zou kunnen ontwikkelen.

Teams

De deelnemers werkten in acht verschillende teams samen en kwamen met uiteenlopende inzichten. Zo werd een verband gevonden tussen de kleur van de tenues van vrouwenteams en de resultaten in de competitie en kon geconcludeerd worden dat er in Friesland relatief de meeste vrouwen voetballen. Ook toonde een team aan dat het aantal minuten speeltijd één van de vier variabelen is die invloed heeft op de uitstroom van meiden en vrouwen.

Het winnende team maakt deel uit van de studievereniging Pro Memorie voor Accountancy & Controlling studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen. De jury was vooral onder de indruk van de hypothese die de het team gekozen had en de succesvolle theoretische onderbouwing daarvan.

Tone at the Top

Vrouwen in de bestuurskamer kunnen een belangrijke invloed hebben

Met het winnende advies ‘Tone at the Top’ gaven de studenten aan dat de toon van hoe een bedrijf wordt bestuurd en in elkaar zit, doorgaans aan de top wordt gezet. “Vanuit onze studie weten we dat vrouwen in de bestuurskamer een belangrijke invloed kunnen hebben op verschillende aspecten zoals duurzaamheid, maar ook de tevredenheid van werknemers”, vertelt Judith van Ekeren.

“Vrouwelijke bestuurders hebben in die zin vaak ook een voorbeeldfunctie voor vrouwelijke werknemers. Wij verwachten dat dit bij een vereniging niet anders zal zijn. Dit werd onderbouwd door de data waarin we bijvoorbeeld zagen dat voetbalverenigingen waar meer vrouwen in het bestuur zitten, relatief meer vrouwelijke leden hebben.”

De winnaars van de KNVB data challenge wonnen kaarten voor de openingswedstrijd van het Women’s EURO op 16 juli in Utrecht.

bron: KNVB

Het bericht KNVB: “Vrouwen in de bestuurskamer” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *