Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Kwiek ’78 en RK EDO bundelen krachten

Het vrouwen- en meidenvoetbal is de laatste jaren enorm in de lift en binnen Nederland zelfs de snelst-groeiende damessporttak. Ook bij Kwiek 78 en RK EDO worden er door de meiden met veel plezier de voetbalsport beoefend en niet geheel onverdienstelijk.

Door de jeugdvoorzitter van Voetbalvereniging Kwiek ’78 is een half jaar geleden contact gezocht met de jeugdvoorzitter van RK EDO. Dit is gedaan om de mogelijkheden te bespreken om het meiden- en vrouwenvoetbal in Avenhorn/De Goorn naar een nog hoger plan te tillen en dat niet alleen in kwaliteit, maar ook in kwantiteit – de breedte.

Dat heeft geleid tot de vorming van een projectgroep van zes personen (3 van RK EDO en 3 van KWIEK’78). Afgelopen half jaar heeft deze groep regelmatig bij elkaar gezeten en is er een plan gevormd om tot één vereniging te komen voor het vrouwenvoetbal in de regio Avenhorn/de Goorn en het meiden- en vrouwenvoetbal van RK EDO en KWIEK’78 samen te voegen.

De kwantiteit en kwaliteit die daarmee zal ontstaan, zorgt ervoor dat meiden nog beter op hun eigen niveau kunnen voetballen in de breedste zin van het woord. Het plezier in het voetbal zal nog verder toenemen. De hoeveelheid teams die gezamenlijk gevormd zouden kunnen worden is uniek te noemen. De projectgroep gelooft dan ook dat een samenvoeging een verdere magneetwerking zal hebben voor vrouwen en meiden en ook voor sponsoren. Hierdoor zal het vrouwenvoetbal in de regio naar een hoger plan worden getild. Gezamenlijk zijn de twee clubs bijna de grootste vrouwenvoetbalvereniging van Noord-Holland. Het bundelen van krachten zorgt voor continuïteit en kwaliteit van het meiden- en vrouwenvoetbal in de gemeente Koggenland en omstreken, voor nu en in de toekomst.

Het plan is onlangs gepresenteerd aan de beide hoofdbesturen van KWIEK’78 en RK EDO. Dat heeft ertoe geleid dat op 8 juni de intentieverklaring door beide voorzitters is getekend om het meiden- en vrouwenvoetbal van beide verenigingen samen te voegen. Tijdens de eerstvolgende jaarvergadering zal het plan ook aan de leden van RK EDO en Kwiek’78 gepresenteerd worden om goedkeuring aan te vragen zodat de plannen verder ontwikkeld kunnen worden.

Concreet betekent dit dat de projectgroep “groen licht” heeft gekregen vanuit beide besturen om het plan verder uit te werken met als doel om in het seizoen 2018-2019 van start te gaan in de competitie met Vrouwen Voetbal Koggenland.

In het seizoen 2017-2018 zullen er al gezamenlijke trainingen plaatsvinden om op een geleidelijke manier onderling met elkaar kennis te maken, aan elkaar te wennen en om ook al mogelijke selectieteams te vormen. Om een indruk te geven van de resultaten van de afgelopen twee seizoenen met de behaalde resultaten:

Onlangs stonden de teams van RK EDO MO15-1 en een mixed team van KWIEK’78 MO13-MO15 tegenover elkaar in de finale van de West-Friesland Cup. De zestien overige MO15 teams uit onze regio werden vrij eenvoudig uitgeschakeld. Bij KWIEK’78 werden dit jaar de MO13 kampioen in de hoofdklasse, nadat dezelfde meiden vorig jaar ook al twee keer kampioen waren geworden in de MO11 hoofdklasse en de KNVB beker hadden wonnen. Bij RK EDO behaalden afgelopen najaar de MO11 het kampioenschap in de 1e klasse, waardoor zij promoveerden naar de Hoofdklasse. Vorig jaar wonnen de meiden RK EDO van MO15-1 de KNVB beker en dit jaar werd de huidige MO15-1 kampioen in de 1e klasse. De MO11-1 van KWIEK’78 werd dit jaar ook kampioen in de 1e klasse. De MO15 van KWIEK‘78 misten net het kampioenschap en stonden in de halve finale van de KNVB beker. Het zijn maar wat opsommingen die heel snel duidelijk maken dat er binnen de dorpen De Goorn en Avenhorn een bijzondere en omvangrijke lichting meiden en coaches aan het werk zijn.

Bron: KIWEK’ 78

Het bericht Kwiek ’78 en RK EDO bundelen krachten verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *