Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Oranje verliest nipt van Japan

In het Rat Verlegh stadion heeft het Nederlands elftal nipt verloren van Japan (0-1). In een wedstrijd met weinig kansen trok de bezoekende ploeg via een doelpunt van Kumi Yokoyama uiteindelijk aan het langste eind.

Het Nederlands elftal kwam al vrij vroeg in de wedstrijd met de schrik vrij. Tussen de linies kreeg middenveldster Hikaru Naomoto genoeg ruimte om met een fraaie steekpass aanvalster Emi Nakajima weg te sturen. Namens Oranje kon Desiree van Lunteren met een uiterste krachtsinspanning nog net op tijd ingrijpen.

De ploeg van Sarina Wiegman heeft tijdens de Algarve Cup echter al aangetoond dat het over voldoende kwaliteit beschikt om de nummer zes van de FIFA-ranglijst te verslaan. Na de openingsfase kwam het Nederlands elftal er in de omschakeling wat beter uit. Zo kon keepster Sakiki Ikeda een schot van Vivianne Miedema maar ternauwernood tot een corner verwerken. Maar ondanks verwoede pogingen van het publiek om de OranjeLeeuwinnen naar voren te schreeuwen, waren de kansen schaars gedurende de eerste helft.

Na de pauze opende Japan als een duveltje uit een doosje de score. De ingevallen Kumi Yokoyama wist haar schot feilloos in de rechterbovenhoek te plaatsen. Daarna kwam het Nederlands elftal vrij snel met een antwoord via Lieke Martens. Haar poging werd echter enigszins gelukkig gepareerd door Ikeda.

Een slotoffensief wisten de OranjeLeeuwinnen in Breda uiteindelijk niet meer te forceren. Daardoor gaat de eerste van de drie oefenwedstrijden richting de openingswedstrijd van het EK verloren. Aanstaande dinsdag staat de tweede oefeninterland op het programma. In Deventer zal er om 20.45 uur worden afgetrapt tegen Oostenrijk.

Schrijver: Jeroen Adriaanse
Fotograaf: Nienke van der Tak

Het bericht Oranje verliest nipt van Japan verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Oranje verliest nipt van Japan

In het Rat Verlegh stadion heeft het Nederlands elftal nipt verloren van Japan (0-1). In een wedstrijd met weinig kansen trok de bezoekende ploeg via een doelpunt van Kumi Yokoyama uiteindelijk aan het langste eind.

Het Nederlands elftal kwam al vrij vroeg in de wedstrijd met de schrik vrij. Tussen de linies kreeg middenveldster Hikaru Naomoto genoeg ruimte om met een fraaie steekpass aanvalster Emi Nakajima weg te sturen. Namens Oranje kon Desiree van Lunteren met een uiterste krachtsinspanning nog net op tijd ingrijpen.

De ploeg van Sarina Wiegman heeft tijdens de Algarve Cup echter al aangetoond dat het over voldoende kwaliteit beschikt om de nummer zes van de FIFA-ranglijst te verslaan. Na de openingsfase kwam het Nederlands elftal er in de omschakeling wat beter uit. Zo kon keepster Sakiki Ikeda een schot van Vivianne Miedema maar ternauwernood tot een corner verwerken. Maar ondanks verwoede pogingen van het publiek om de OranjeLeeuwinnen naar voren te schreeuwen, waren de kansen schaars gedurende de eerste helft.

Na de pauze opende Japan als een duveltje uit een doosje de score. De ingevallen Kumi Yokoyama wist haar schot feilloos in de rechterbovenhoek te plaatsen. Daarna kwam het Nederlands elftal vrij snel met een antwoord via Lieke Martens. Haar poging werd echter enigszins gelukkig gepareerd door Ikeda.

Een slotoffensief wisten de OranjeLeeuwinnen in Breda uiteindelijk niet meer te forceren. Daardoor gaat de eerste van de drie oefenwedstrijden richting de openingswedstrijd van het EK verloren. Aanstaande dinsdag staat de tweede oefeninterland op het programma. In Deventer zal er om 20.45 uur worden afgetrapt tegen Oostenrijk.

Schrijver: Jeroen Adriaanse
Fotograaf: Nienke van der Tak

Het bericht Oranje verliest nipt van Japan verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *